27 Temmuz 2015 13:38

HDP Milletvekili Demirel: Asker yakıyor vatandaş söndürüyor

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Diyarbakır

Lice’de dün akşam askerlerin top ve obüs atışları nedeniyle başlayan ve gece saatlerinde Diyarbakırlıların yoğun çabası sonucu kontrol altına alınan yangın, bu sabah saatlerinde Pavna Mezrası civarında tekrardan başladı. Yangın yapılan müdahale ile kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarını takip eden HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel,”Yangın askeri helikopter tarafından çıkarılıyor. Kendi gözlerimle gördüm” dedi.

Diyarbakır’da hava saldırıları ve operasyonların yapılmasına paralel olarak başlayan orman yangınları sürüyor. Lice ilçesinde dün çıkan orman yangını bölgede yaşayanların yoğun çabalarıyla söndürüldü. Lice’de orman yangınları bu sabaha karşı yeniden başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de yaptığı açıklamada, Lice kırsalında dün gece geç saatlere kadar binlerce hektarlık alanın kül olduğu Lice’deki yangınların yeniden başladığını bildirdi. Karahasan Mahallesi’nin Pavna mezrasında geniş bir alana yayılan yangına itfaiye araçları ve iş makineleriyle müdahale edildiği aktarılan açıklamada, güvenlik gerekçesiyle yangına müdahaleye geç izin verildiği kaydedildi. Yapılan müdahalenin ardından yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN GÜVENLİK BAHANESİ!

Bölgede söndürme çalışmalarına katılan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel gazetemize yaptığı açıklamada, günlerdir devam eden yangınların en az 15 köyü de içine alarak büyüdüğünü belirtti. Çok sayıda evin yandığını söyleyen Demirel, “Güvenlik gerekçesiyle Orman Müdürlüğü yangına müdahale edemeyeceklerini bizzat bana söyledi. Bizler de hem halkın desteği hem de bizlerin çabasıyla söndürme çalışmalarına katıldık” dedi.

‘ORMANIN HELİKOPTER TARAFINDAN YAKILDIĞINI GÖRDÜM’

Çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiğini belirten Demirel, karadan müdahale yapılmamasına karşın havadan müdahale edilmesi talebinde bulunduklarını ancak bunun da mümkün olmayacağının kendilerine iletildiğini söyledi. Yangınlara askerlerin sebep olduğunu kaydeden Demirel, “Bizzat helikopterden bölgeye yangın mermisi atıldığını gözlerimle gördüm. Bu yangınlarla bir şey amaçlanıyor. HDP mitingine yapılan bombalı saldırı, Suruç Katliamı ve bombardımanla süren bu süreç Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu bir savaş konseptidir” dedi.

‘SİZE SAVAŞ YAPTIRMAYACAĞIZ’

Yapılan uygulamaların ‘90’ları da aştığını belirten Demirel şöyle konuştu, “90’lı yılları da gördük. Bugün aynı yöntemleri daha da büyüterek önümüze koyuyorlar. ‘90’lı yıllardan daha beter bir süreç yaşanıyor. Hedef bir kaos ortamının yaratılmasıdır. Aslında bütün bu yaşananlar seçim öncesi ve sonrasında ifade edilmişti. HDP’nin başarısına ve demokrasi isteyen güçlere yönelik, ‘Bu onlara kalmayacak. Kaos ortamı olacak’ denilmişti ve bugün pratik olarak düğmeye de basılmış durumda. Biz her şeyin farkındayız. Her ne kadar onlar bir savaş konseptini hayata geçirmeye çalışsa da Biz size savaş yaptırmayacağız sloganımızla mücadelemizi sürdüreceğiz"

ÖNCEKİ HABER

Günay Özarslan, günler sonra defnedildi

SONRAKİ HABER

Polisi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı, işkence gördü, kayıt yapılmadan hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...