27 Temmuz 2015 12:24

Venüs İşçileri işlerine dönmek istiyor

Paylaş

Düzce'de bulunan Venüs Giyim fabrikasında sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişte olan tekstil işçileri ve TEKSİF temsilcileri, fabrikanın üretim yaptığı İstanbul Mecidiyeköy’deki George/Walmart Türkiye Ofisi önünde eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, atılan işçilerin işlerine geri alınması ve toplusözleşme sürecinin bir an önce başlaması istendi. 

İşçiler adına basın açıklaması yapan TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Deniz Sarı, Venüs Giyim işçilerinin 2013 yılının temmuz ayında sendikalarına üye oldukları için işten atıldığını ve işten atılan 12 işçiden beşi için TEKSİF tarafından hukuki süreç başlatıldığını kaydetti. 

Düzce İş Mahkemesinin söz konusu beş işçinin iş akitlerinin sendikal sebeplerle feshedildiğine ve işe iadelerine hükmettiğine dikkat çeken Sarı, patronun davayı Yargıtaya taşıdığını ve beş işçiden ikisinin işe iade kararının onandığını, diğer üç işçi için de benzer yönde karar beklediklerini anlattı.

Devam eden mahkeme süreci nedeniyle iş yerinde toplusözleşme yapılamadığını da sözlerine ekleyen Sarı, George/Walmart Grubu’nun, tedarikçisinde yaşanan emek sömürüsüne sessiz kalmamasını talep etti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cockburn: ABD, PKK'ye saldırıları onaylayarak en büyük hatasını mı yaptı?

SONRAKİ HABER

Jose Rodriguez Galatasaray’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...