Sabahat Türkler son yolculuğuna uğurlandı
Geçtiğimiz cumartesi günü yaşamını yitiren DİSK’in Kurucu Başkanı Kemal Türkler’in eşi ve Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sabahat Türkler son yolculuğuna uğurlandı. DİSK Genel Merkezi önünde yapılan cenaze töreninin ardından Topkapı Kozlu Mezarlığında, Kemal Türkler’in yanına defnedilen Türkler’i son yolculuğuna işçiler uğurladı.
Türkler için ilk tören DİSK Genel Merkezinde düzenlendi. Buradaki törene, Türkler’in ailesi, DİSK yöneticileri, milletvekilleri, gazeteciler ve işçiler katıldı.
Törende konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Sabahat Türkler’in 35 yıldır Eşi Kemal Türkler’i katleden katillerin ortaya çıkması için gecesini gündüzüne kattığını belirtti. “Eylemlerde o nur yüzlü, sarışın kadının yanında olmaktan onur duydum, cesaret duydum. Bize gösterdiği yollar önümüze ışık tutacak” diyen Serdaroğlu, “Sabahat anamız bize Kemal Türkler’in eksikliğini hiç yaşatmadı” dedi.
ANNEM DİRENİŞÇİYDİ, MÜCADELECİYDİ
Daha sonra söz alan kızı Nilgün Türkler ise annesinin güçlü bir kadın olduğunu vurguladı ve “Annem mücadeleciydi, direnişçiydi, inatçıydı. Zaman zaman anne-kız olarak bu inadı nedeniyle itişmelerimiz de oldu. Onlar da bende güzel anılar olarak kalacak her zaman. Onun bizden sonraki sevdası DİSK’ti. Kemal Türkler cinayetinde ailece uğradığımız travmadan yıllarca kurtulamadık. Ben, annemde DİSK’i yaşatmaya devam ettim; fakat Onun gözlerinde hüzün hiçbir zaman eksik olmadı. Bizlere bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum ve annemin rahat uyuyacağını düşünüyorum” diye konuştu.
SIKIYÖNETİME DOĞRU GİDİŞ VAR
Sabahat Türkler’in DİSK’in kurulduğu yıllardaki rolünü hatırlatan DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, Türkiye’de günlerdir süren operasyonlara ve tutuklamalara değindi. “Sabahat anamızı bugün uğurlarken maalesef üzülerek söylüyorum, ülkemizde adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edildi” diyen Beko, “Sizler hatırlarsınız, Mecliste İç Güvenlik Yasası Meclisten geçerse, önümüzde, adı belli olmayan bir Türkiye’de, bir sıkıyönetim ilan edilecek, savcıların talimatı olmadan, hakimlerin kararları olmadan; polisler, siyasi liderler tarafından talimatlarla birçok arkadaşlarımız gözaltına alınacak ve Türkiye bir polis devleti olacak demiştik. Türkiye’de oraya doğru bir gidiş var” diye konuştu. DİSK olarak, Türkiye’de barıştan, kardeşlikten, demokrasiden, insan haklarından, sendikal hak ve özgürlüklerden yana olduklarını belirten Beko, konfederasyon olarak, ne askerlerin, ne polisin, ne de Suruç’ta katledilen gençlerin ölmesinden yana olmadıklarını dile getirdi.
Meclise çağrı yapan Beko: “Ben, TBMM’deki milletvekillerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Diyorum ki; bu topraklarda yeterince kan döküldü, bu topraklar kana doydu. Şimdi barış zamanı, şimdi kardeşlik zamanı, şimdi arkadaşlık zamanı, şimdi dostluk zamanı. Daha sonra, “Sabahat anamızı yalnız bırakmayan başta Kemal Türkler dostlarına, Sabahat anamızın dostlarına, DİSK dostlarına teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” dedi. DİSK önündeki törenin ardından bir tören de Şişli camiinde yapıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Türkler’in naaşı, Topkapı Kozlu Mezarlığında, Kemal Türkler’in yanına defnedildi. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et