27 Temmuz 2015 12:11

LG işçileri işe iade davası açtı

Paylaş

Gebze Arçelik LG fabrikasında Türk Metal’den istifa ettikleri ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istedikleri için işten atılan işçilerin mücadelesi sürüyor. İşçiler Gebze Adliyesi önünde yaptıkları açıklamanın ardından işe iade davası açtı.

İşçiler fabrikayı işgal etmiş ve sonrasında polis zoruyla fabrikadan çıkartılmışlardı. Tazminatsız olarak İşten atılan 168 işçi fabrika önünde kurdukları çadırda direnişlerini sürdürüyor.

Gebze emek ve demokrasi güçlerinin de destek verdiği eylemde basın açıklamasını okuyan işten çıkartılan Arçelik LG İşçisi Hüseyin Tohumlu, “Arçelik LG işçileri olarak ; metal iş kolunda Bursa, Ankara , Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’da onlarca fabrikada, on binlerce işçinin başlattığı Türk Metal’den istifa sürecine katıldık. 5 Temmuz tarihinde tazminatsız olarak işten atıldık, mağdur edildik . Bizleri temsil etmeyen Türk Metal çetesinden kurtulmak ve işimize geri dönmek amacıyla işe iade davası açıyoruz. Direnişimize fabrikanın önünde devam edeceğimizi tüm halkımıza duyuruyoruz ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Avukat Şerife Ceren Uysal ise Arçelik LG işçilerinin işten atılmalarının hukuksuz olduğunu belirtti. Arçelik LG ve diğer metal fabrikalarında çalışan işçilerin Türk Metal’den kurtulmak için Anayasa’da yer alan sendika seçme ve değiştirme haklarını kullandığına dikkat çeken Uysal, “İşçi arkadaşlarımız bu isteklerini birlikte hareket ederek kazanmaya çalıştılar ve işten atıldılar. Fabrikanın aldığı bu kararla Türkiye’nin de imzaladığı tüm uluslararası protokoller ve anlaşmalar çiğnenmiştir” dedi.

Basın açıklamasının ardından işçiler Kocaeli’de direnişte olan Enpay işçilerine destek ziyaretine gittiler. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Patronun ve polisin baskısına rağmen Enpay’da direniş sürüyor!

SONRAKİ HABER

Sabahat Türkler son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...