27 Temmuz 2015 11:16

Kadına şiddet hız kesmiyor

Ülkede kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri devam ediyor. Yetkililer ise her gün artan kadın cinayetlerine yönelik bir önlem almıyor.

Paylaş

Ülkede kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri devam ediyor. Yetkililer ise her gün artan kadın cinayetlerine yönelik bir önlem almıyor.

YURTTAN KAÇTIĞI İÇİN KIZINI ÖLDÜRDÜ

İzmir’in Konak ilçesinde Sabri Aylar, 17 yaşındaki kızı Şükran Aylar’ı yetiştirme yurdundan kaçtığı için 9 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Şükran Aylar, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, Kültürpark Fuar Alanı içinde meydana geldi. Seyyar manavlık yaptığı öğrenilen Sabri Aylar, yetiştirme yurdunda kalan kızı Şükran Aylar’ın yurttan kaçtığını ve Kültürpark'ta olduğunu öğrenerek buraya gitti. Fuar alanı içerisinde yaşanan kovalamaca sonucunda Sabri Aylar, kızını sırtından 7, koltuk altından 2 bıçak darbesiyle yaraladı. Sabri Aylar, olay yerinden hızla uzaklaşırken, genç kadının bıçaklandığını görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Şükran Aylar, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Şükran Aylar, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şükran Aylar’ın cenazesi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ve görgü tanıklarının ifadesine göre çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, baba Sabri Aylar’ı yakalayarak polis merkezine götürdü. (İzmir/DHA)


KADIN CİNAYETİ CEZASINA YARGITAY ONAYI

İzmir’in Buca ilçesinde kız arkadaşının annesi İrlandalı Marion Elizabeth G. ve arkadaşı Cathy Dinsmore’yi öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 26 yaşındaki Recep Ç’nin cezasını, Yargıtay onadı.

18 Ağustos 2011’de Kuşadası’da tatil yapan İrlandalı S.G, 54 yaşındaki annesi Marion Elizabeth G’den ve arkadaşı 50 yaşındaki Cathy Dinsmore’den haber alamayınca polise haber verdi. İrlandalı iki kadın İzmir’in Buca ilçesi Kaynaklar mevkiindeki ormanlık alanda boğazları kesilip, defalarca bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Genç kadının garsonluk yapan arkadaşı 17 yaşındaki Recep Ç. iki İrlandalı kadınının katil zanlısı olarak tutuklandı. Olay İrlanda ve İngiliz basınında da geniş yer buldu. Mahkeme sürecini yabancı gazete ve televizyonlar ile öldürülen kadınların yakınları izledi.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde davanın 12. celsesinde karar çıktı. Son duruşmada Recep Ç, “Yaptığım bir hatadır. Dilekçemde de bunu belirttim. Önce onlar bana saldırdı. Bana bir şey yapacaklar diye korktuğum için bu suçu işledim. Vicdan azabı çekiyorum. Cinayetleri ben tek başına işledim. Babam suçsuzdur” demişti.

Mahkeme heyeti, Recep Ç’yi iki kadını öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırdı. Kendisine yardım ettiği öne sürülen babası E.Ç. ise mahkeme heyetinin oy çokluğuyla beraat etti.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık Reçep Ç’ye mahkeme tarafından verilen cezayı onadı. Yargıtayın onama kararı 5. Ağır Çeza Mahkemesine ulaştı. (İzmir/DHA)


KADIN İNTİHARI İDDİASI

İzmir’in Bornova ilçesinde, 51 yaşındaki Fatma Orhan’ın oturduğu apartmanın 2. katından atlayarak intihar ettiği iddia edildi.
Olay, Çamdibi semtinde meydana geldi. Bunalımda olduğu iddia edilen Fatma Orhan’ın, kendisini oturduğu 2. kattaki dairenin balkonundan atladığı ileri sürüldü. Beton zemine düşen Orhan, ağır yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ağır yaralı olan Orhan ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Orhan, yapılan müdahalelere rağmen öldü. Evde ise herhangi bir intihar notuna rastlanmadı. (İzmir/DHA)


ADANA'DA ÖĞRETMENE TACİZDEN TUTUKLAMA

Adana’da 41 yaşındaki öğretmen Mahir Y. yolda yürüyen bir genç kadını taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.
Olay, 25 Temmuz’da Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi’nde meydana geldi. 16 yaşındaki Ö.A, ablasıyla birlikte alışveriş yaptıktan sonra eve gitmek için İnönü Caddesi’nde otobüs duraklarına doğru hareket etti. Bu sırada öğretmen Mahir Y, genç kadının yanından geçerken fiziki tacizde bulundu. Genç kadın, Mahir Y’nin kolunu tutarak kaçmasını engellemek istedi. Ancak başarılı olamayınca Mahir Y’yi orada teşhir etti. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar Mahir Y’yi yakalayarak polislere teslim etti.
Gözaltına alınan öğretmen ifadesinde, “Dirseğimin ucu değdi” dedi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Mahir Y, tutuklandı. (Adana/DHA)


SOKAKTA DARBEDİLDİ

Tokat'ta bir kadın başından aldığı darbe ile kanlar içinde sokak ortasında bulundu.
Edinilen bilgiye göre Yeşilırmak Mahallesi’nde meydana gelen olayda başından ağır yaralanan ve kan akan Ö.Ç. isimli kadın sokakta bir süre yürüdükten sonra yere yığıldı. Kadını kanlar içinde gören mahalle halkı olay yerine ambulans çağırdı. Kadın olay yerine gelen ambulans ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı. Olayın görgü tanığı Erkan Koç, “Sesler gelince evden dışarı çıktım, burada bir kadının yattığını gördüm. Yanına gittiğimde kan revan içindeydi. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bir adam geldi, ‘Cam kesti ambulans çağırın’ falan dedi ve gitti” dedi. Darp nedeniyle hastaneye gelen kadına gerekli müdahalede bulunulduğu durumunun iyiye gittiği öğrenildi. (Tokat/CİHAN)


ESKİ NİŞANLISINI BIÇAKLADI

Antalya’da 46 yaşındaki Erkan T, eski nişanlısı 45 yaşındaki Ş.S’yi, barışma teklifini kabul etmediği gerekçesiyle 4 yerinden bıçaklayarak kaçtı. Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi’ndeki evinden çıkan Ş.S’nin yolunu kesen eski nişanlısı Erkan T, barışmak istediğini söyledi. Teklifinin kabul edilmemesi üzerine Erkan T, yanında taşıdığı bıçakla Ş.S’yi göğsünden ve bacaklarından yaralayarak kaçtı. 4 bıçak darbesiyle yaralanan Ş.S’ye ilk müdahaleyi yapan çevredekiler, 112’yi aradı. Ambulansla hastaneye götürülen Ş.S’nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. (Antalya/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Cenazelerin Habur'dan geçişine izin verilmedi

SONRAKİ HABER

Alevi örgütleri açıklama yaptı: Katliamların sorumlusu hükümettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...