27 Temmuz 2015 10:22

TİB'in 96 haber sitesine erişim engeli kararına mahkemeden onay

Paylaş

AKP'nin savaş konseptini devreye koyması ve operasyonlara başlamasının ardından gerçeklerin kamuoyuna yansımasını engellemek amacıyla TİB'in 96 haber sitesine getirdiği erişim engelleme kararı, Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği tarafından onaylandı. 

Geçici AKP hükümeti tarafından "IŞID 'le mücadele" maskesi altında Kürtlere ve demokratlara yönelik başlattığı operasyonları ve hava saldırıları sonrası Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) aralarında DİHA, Sendika.Org, ANF, Özgür Gümdem'in gibi birçok basın kuruluşunun internet sitelerinin de bulunduğu 96 haber sitesine getirdiği erişim engelleme kararı Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği tarafından onaylandı.

Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği kararında, TİB'in 5651 Sayılı Yasa'nın 8 A maddesine dayandırarak hukuksuz bir şekilde erişime engellediği basın kuruluşları ile ilgili aldığı karara atıfta bulunarak, kararın uygun olduğunu ve onayladığını açıkladı.

Türkiye’nin Federal Kürdistan'daki PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarıyla eş zamanlı olarak Kürt haber kaynaklarına getirilen erişim engeli, yaklaşık 48 saat sonra Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği tarafından da onaylandı.

ETHA VE JINHA DA ENGELLENDİ

Erişim yasağı getirilen haber kaynakları arasına dün gece itibarıyla Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Jin Haber Ajansı (JINHA) da eklendi. İki siteye erişim, PKK hedeflerine yönelik bombardımanın yeniden başladığı saatlerde engellendi.

ETHA’dan yapılan açıklamada, “ETHA gerçekleri hem sosyal medya hem de yeni internet siteleri üzerinden halka ulaştırmaya devam edecek” denildi.

EN AZ 65 SİTE SANSÜRLENDİ

Engelli Web’de yer alan bilgilere son iki günde toplam 65 Kürt haber kaynağına erişim engellendi. Bazılar hakkında mahkeme kararı verilirken geri kalanlar ise TİB’in uyguladığı ‘idari tedbir’ kararıyla sansürlendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li divan üyeleri Erdoğan'a ziyarete katılmadı

SONRAKİ HABER

170 işçi işten çıkarılan arkadaşları için iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...