27 Temmuz 2015 09:27

Eğitim Sen: Yaralıların AFAD kimlikleri vardı

Paylaş

Eğitim Sen genel merkez binalarına yapılan polis baskınına ilişkin açıklama yaptı. Sendika misafirhanesinde kalan yaralıların AFAD’ın verdiği kimlikle devlet hastanelerinde tedavi gördüğüne dikkat çeken Eğitim Sen yöneticileri, polis baskınının savaş yangınını körüklemeye yönelik olduğu ifade ettiler. Açıklamada, hukuksuz faaliyetlerin sendikalarda değil, MİT tırlarında aranması gerektiğini belirtildi.  

Polisin Eğitim Sen Genel Merkezi’ne yaptığı baskın ve gözaltıların ardından Eğitim Sen bugün bir basın toplantısı yaptı. Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, mesnetsiz iddialarla yapılan baskının hukuksuzluğunun ortaya çıktığını söyledi. Sendika genel merkezinden gözaltına alınan 12’kişiden 11 kişinin serbest bırakıldığını belirten Yılmaz, bir kişinin de başka bir dava nedeniyle tutuklandığını ifade etti. Yılmaz, “Birçok basın yayın organında yer alan ve sahte kimlikli kişileri misafirhanemizde saklayıp, tedavi ettiğimiz yönündeki haberlerin altına imza atanlar ve bu haberleri dolaşıma sokanlar, bir kez daha yalanlarıyla baş başa kaldılar. Misafirhanemizde gözaltına alınanlar AFAD’ın verdiği kimlik kartlarıyla devlet hastanelerinde tedavi görüyordu” dedi. 

POLİS ÖNCEDEN BİLİYORMUŞ

Yaralıların Eğitim Sen’in misafirhanesinde gizlice tedavi edildiği iddialarının güçlendirilmesi için SES Ankara Şubesi Kadın Sekreteri Rona Temelli’nin evinden gözaltına alındığını dile getiren Yılmaz, “Halbuki gerçek şudur: Misafirhanemizde kalanlar AFAD’ın verdiği kimlikle devlet ve üniversite hastanelerinde tedavi görmektedir. Aldığımız nefesi dahi takip eden, sağlık hizmetini fişleme düzeyinde kayıt altına alan bir devlet aklı, elbette ki bu kişilerin şeceresini, nerede tedavi edildiklerini çok iyi bilmektedir. Hatta arama esnasında polislerden biri önceden de yaralıların burada kaldığını bildiklerini, ancak süreç değiştiği için harekete geçtiklerini söyledi. Dolayısıyla hükümetin asıl amacının Suruç katliamındaki sorumluluğunu örtmek ve yarattıkları savaş yangınını körüklemek olduğu bilinmektedir” diye konuştu. 

HUKUKSUZLUĞU MİT TIR’LARINDA ARAYIN

Ayrıca Suriye’den Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmış insanların, mazlumların yanında olarak sendikalarının dayanışma ilişkileri kurduklarını belirten Yılmaz, mülteci kamplarını ziyaret ettiklerini, çeşitli yardımlarda bulunduklarını ve rehber öğretmenlerle travma yaşayan çocuklara destek verdiklerini söyledi. 

Yılmaz, Eğitim Sen’in kapılarının dil, din, ırk, cinsiyet gözetmeksizin tüm mazlumlara açık olduğunu vurguladı. Sendikalarının meşru olmayan, hukuksuz bir faaliyetinin olmadığını kaydeden Yılmaz, hukuksuzluğun MİT TIR’larında, kaçak sarayda, örtülü ödeneklerde, savaş politikalarına karar vericilerde aranması gerektiğini ifade etti. 

Eğitim Sen’e yapılan baskınla emekçilere de bir mesaj verilmek istendiğine dikkat çeken Yılmaz, savaş politikalarının faturasını ödeyecek olan emekçilerin örgütlü mücadelesine darbe indirmek istediklerini dile getirdi. Yılmaz, kamu emekçileri için yaklaşan toplu sözleşme döneminde emekçilerin örgütlü mücadelesinin kamu kaynaklarını TIR’larla silah sevkiyatına ayıran bir hükümeti zora sokacağını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erciş'te saldırı: 2 polis yaralı

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta IŞİD operasyonu: 16 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...