27 Temmuz 2015 07:06

Lice'de yangın yeniden başladı

Paylaş

Lice'de önceki akşam askerlerin top ve obüs atışları nedeniyle başlayan ve gece saatlerinde yurttaşların yoğun çabası sonucu kontrol altına alınan yangın, bu sabah saatlerinde Pavna Mezrası civarında tekrardan başladı. 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Fis Ovası'nda önceki gün askerlerce yapılan top ve obüs atışları ile helikopterlerden atılan izli mermiler nedeniyle başlayan ve bu ovaya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Güçlü ve Arıklı köylerine kadar geniş alanı küle çeviren yangın, dün gece saatlerinde kontrol altına alınmasına rağmen bu sabah yeniden başladı. Dün gece saatlerinde rüzgârın etkisi ve askerlerin engellemeleri nedeniyle soğutma çalışmaları yapılamayan alanda, bu sefer de Pavna Mezrası yakınlarında tekrardan yangın çıktı. Yurttaşların kendi imkanları ile söndürmeye çalıştığı yangın için ilçe merkezinden anonslar geçilirken, itfaiye ve iş makineleri de alana ulaşmaya çalışıyor.

Öte yandan dün öğlen saatlerinde Güçlü ve Arıklı köyleri arasına helikopterden açılan ateş sonucu çıkan yangın bu köyleri etkisi altına almış ve Güçlü köyündeki 1 ev tamamen yanmış, Arıklı köyündeki evlerde yangında kısmen etkilenmişti. Yangının elektrik direklerini yakması nedeniyle bu köylerde elektrikler de kesilirken, köy sakinleri olası yangına karşı köylerinde sabaha kadar beklediler. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’de gözaltına alınanlardan 16'sı serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da gözaltı operasyonu:13 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...