27 Temmuz 2015 06:49

Nusaybin'de polis saldırısı: 1 kişi yaşamını yitirdi

Paylaş

Gözaltı operasyonları ve hava saldırılarını protesto eylemlerinde bir ölüm haberi de Nusaybin'den geldi. Birçok mahallede sokağa çıkan gençlere polis silahla saldırdı. Saldırı sonucunda Seyithan Dede adlı genç yaşamını yitirdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Gözaltı operasyonları ve hava saldırılarını protesto etmek için birçok mahallede sokaklara çıkan gençlere polis silahla saldırdı. Abdulkadirpaşa Mahallesi Kanarya Sokak'ta gece saat 01.30 sularında polis ve özel harekât timlerinin silahla taraması Seyithan Dede adlı gencin yaşamını yitirdiği bildirildi. Yaşamını yitiren kişinin önce Nusaybin Devlet Hastanesi'ne, oradan da polisler tarafından Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. 

'SOKAK POLİS DOLUYDU' 

Görgü tanıklarından Sevim Adıyek, olayın evinin önünde gerçekleştiğini, silah sesi duyulması üzerine pencereden sokağa baktığını ve sokağın polislerle dolu olduğunu söyledi. Yaralı 1 kişinin polisler tarafından bir ambulansa bindirildiğini belirten Adıyek, sabah sokağa çıktığında evinin önünde kan izleriyle karşılaştığını aktardı. 

'POLİS GENÇLERE SALDIRDI' 

Mülkiye Evren isimli bir diğer tanık ise, polislerin gençlere saldırdığını ve saldırı sonucu 1 kişinin yaralandığını belirterek, "Gençler 'Arkadaşlarımız yaralandı 'deyip yardım istiyorlardı. Fakat polislerden dolayı sokağa çıkamadık" dedi. 

İNFAZ İDDİASI 

İsmini açıklamak istemeyen bir başka görgü tanığı ise, polislerin söz konusu kişiyi infaz ettiğini iddia etti. 

Yaşamını yitiren Seyithan Dede şu an Mardin Devlet Hastanesi morgunda tutulduğu ve polislerin hiç kimseyi cenazeye yaklaştırmadığı bildirildi.(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: AKP hükümetini kalıcılaştırmak için Türkiye'yi ateşe atıyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’de gözaltına alınanlardan 16'sı serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...