27 Temmuz 2015 05:30

Mersin’de başından yaralanan Bülent Ecevit Güngör hayatını kaybetti

Paylaş

Mersin'de Suruç katliamı, hava saldırıları ve gözaltıları protestosu sırasında balkonda otururken başına bir cismin isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Bülent Ecevit Güngör hastanede hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde eylemler sırasında yaşanan olayda Güngör’ün ölümüyle ilgili çeşitli iddialar var. Polisin yaptığı açıklamda 
Güngörün başına eylemciler tarafından atılan aydınlatma fişeğinin geldiği iddia edilirken görgü tanıkları ise Güngör’ün başına polisin attığı gaz fişeğinin isabet ettiğini ifade etti

'KAPSÜLÜN ATILMASIYLA FERYAT KOPTU'

Olayın yaşanmasının ardından konuşan görgü tanıklarından S.D., polislerin eylemci gruba müdahale ettiğini ve o sırada Güngör'ün evinin bulunduğu sokağa biri siyah diğeri beyaz iki adet zırhlı araç girdiğini söyledi. Gençlerin dağılması ardından ise polislerin rastgele sağa sola zırhlı araçlardan gaz bombası attığını belirten S.D. "Kapsülün atılması ile birlikte bir feryat koptu. Güngör'ün küçük çocuğunun 'baba' diye bağırdığını duydum" ifadeleriyle yaşananları anlattı. 

Bir başka görgü tanığı da eylemcilerin polis müdahalesi ile dağıldığını belirterek, "Sadece üç tane eylemci kaldı. Polis de sokaklarda gaz atıyordu. Ondan sonra olanlar oldu" dedi. 

Öte yandan görgü tanıkları bir kişinin gözaltına alındığını belirtirken, gözaltına alınan kişinin de görgü tanığı olduğu için gözaltına alındığı iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Alevi örgütlerinden Cem Evlerine sahip çıkma çağrısı

SONRAKİ HABER

Meclis olağanüstü toplanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa