27 Temmuz 2015 04:38

YPG: Türk ordusu IŞİD’i değil YPG ve Burkan El Fırat güçlerini bombalıyor

Paylaş

Gerilla alanlarına hava saldırısı düzenleyen TSK'nin, aynı gün ve saatlerde Rojava'ya da tank atışlarıyla saldırdığı ortaya çıktı. YPG Kobanê Kantonu Komutanlığı, TSK'nin Kobanê'nin doğusundaki Zormîxar köyünü ve Cerablus'un karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerini bombaladığını duyurdu. Komutanlık, Türkiye yönetimini ve TSK'yi saldırılar konusunda uyardı.

YPG Konbanê Kantonu Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Rojava'ya dönük saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı. YPG, kamuoyuna yansıtıldığının aksine TSK'nin IŞİD mevzilerini değil, YPG ve Özgür Suriye Ordusu içinde yer alan Burkan El Fırat güçlerini hedef aldığını duyurdu. 

Komutanlık açıklamasında, şunlar kaydedildi: "Türk ordusu 24 Temmuz tarihinde saat 04.00 sularında Kobanê'nin batısındaki Zormîxar köyünün ve Cerablus karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerini tanklara bombaladı. Bu bombalamada Özgür Suriye Ordusu'nun 4 savaşçısı ve bazı köylüler yaralandı. Türk ordusu bu akşam saat 22.00 sularında da yine aynı köydeki mevzilerimizi tank atışlarıyla bombaladı. Bombalamada 7 tank mermisi atıldı. Yine bu akşam Kobanê'nin doğusunda Girê Spî'nin batısında Til Findir köyünde saat 23 sularında 1 aracımız Türk askerleri tarafından kurşunlandı. Türk ordusu DAİŞ mevzilerini bombalayacağına bizim mevzilerimize saldırmaktadır. Bu doğru bir tuttum değildir. Türkiye yönetiminin uluslar arası kurallara göre hareket etmesi konusunda uyarıyoruz. Aynı zamanda Türk ordusunu da bir kez daha mevzi ve birliklerimize saldırmaması konusunda uyarıyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da gözaltındaki 8 kişi adliyeye sevkedildi

SONRAKİ HABER

Alevi örgütlerinden Cem Evlerine sahip çıkma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...