26 Temmuz 2015 20:30

Lice'deki yangın kontrol altına alındı

Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askerlerin top atışı nedeniyle başlayan ve Arıklı ile Güçlü köylerini etkisi altına alan yangın yurttaşların ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı.

Dün gece saatlerinde Lice'nin Fis Ovası'nda askerlere yönelik gerçekleşen bombalı saldırının ardından askerlerin etrafa top atışı yapması sonucu Fis Ovası'nda başlayan, Güçlü ve Arıklı köyleri arasındaki bölgeye askeri helikopterlerden açılan ateş sonucu köylerin içine kadar yayılan ve bir evin tamamen, köydeki diğer evlerin de kısmen yanmasına neden olan yangın kontrol altına alındı. Lice ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, akşam saatlerine kadar ulaşabildikleri noktalara kadar soğutma çalışması yaparken yangının büyük oranda kontrol altına alınmasının ardından itfaiye ekipleri ve sabah saatlerinde bölgeye gelen HDP'li milletvekilleri yangının çıktığı alandan ayrıldı.

Yangının yer yer kısmen etkili olduğu öğrenilirken Arıklı ve Güçlü köy sakinleri yeni bir yangın olasılığına karşın elektriğin kesildiği köylerinde sabahlayacak. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye doğrudan Suriye savaşında

SONRAKİ HABER

200 kişi geceyi bombardıman tehdidi altında geçirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...