27 Temmuz 2015 00:50

Unkapanı dijitale taşındı

Paylaş

Müzik sektörünün mekanı Unkapanı artık internet ortamında da müzisyenlerin uğrak yeri olacak. Unkapanı Digital olarak belirlenen proje, İstanbul’da müzik yapımcılarının yer aldığı ünlü Unkapanı adıyla anılacak bir isimle tescil olacak ve aynı isimle internet üzerinden kullanıcılara hizmet verecek bir internet portalı projesi.
Proje yapım aşamasında 6 kişilik bir yazılım ve güvenlik ekibi ortalama 1,5 – 2  ay süre içerisinde tamamlandı. Amatör ses sanatçılarının kendi videolarını yükleyerek portal üzerinde kayıtlı olan müzik yapımcıları ve yapımcı firmalar ile buluştuğu bir dijital platform olan bu site, video ve ses paylaşım sitesi olarak hizmet verecek.
Amatör olan birçok sanatçının sektörün profesyonelleri, yapımcılarla bir araya gelmesine olanak sağlarken aynı zamanda bir köprü görevi görecektir. Site burada bir aracılık hizmeti verecek ancak taraflar arasında bir iş ilişkisi kurulması halinde buna müdahil olmayacak.
Sitenin mevcut sitelerden farklı olan  tarafı ise, amatör müzisyenleri direkt olarak yapımcı firmaların yer aldığı bir platforma dahil etmesi. Böylece öncelikle amatör sanatçıların keşfedilmesine olanak tanımış olacak.

SİTEYE SEKTÖRÜN DESTEĞİ YOĞUN

Sitenin müzik çevresinde duyulmasıyla birlikte müzik yapımcıları siteye destek oldu. Siteye üye olan ilk isimler : Seyhan Müzik, Çimen’s Yapım, Dokuzsekiz Müzik Yapım, Kalan Müzik, Ada Müzik,Bay Müzik Üretim, İber Prodüksiyon, Güvercin Müzik
Bülent Seyhan: Seyhan Müzik olarak her zaman müzik sektörünü destekleyici enerji içinde olduk. Unkapanı Digitalsitesininde böyle bir enerji oluşturacağını düşünüyorum. Bu açıdan bakınca yeni çalışmaların endüstri ile buluşması için bu projenin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum ve bizde varız diyorum.
Mazlum Çimen – Çimen’sYapım: UnkapanıDigital sitesinin yapımcılara ulaşması gereken çalışmalara, yapımcılarında ulaşmak istediği yeni seslere, yeni çalışmalara, yeni performanslara bir köprü görevi üstleneceğini düşünüyorum. Sektöründe bir havuza ihtiyacı olduğu bir gerçek. Müzik severlere kısa zamanda yeni eserlerle buluşturmayı düşüyoruz ve bu projeyi Çimen’s Yapım olarak destekliyoruz.
Hasan Saltuk – Kalan Müzik: Kalan Müzik her zaman yeni sesleri desteklemiştir ve Türkiye’nin yeni seslere, yeni çalışmalara ihtiyacı vardır. Bu anlamda Kalan Müzik olarak bu projeyi destekliyoruz.
İbrahim Yılmaz – İber Müzik: İber Müzik olarak Unkapanı Digital sitesini müzik sektörüne farklı bir hareket kazandıracağını düşünüyoruz. Bu yüzden de desteklenmesi gerektiğinden sitede biz de İber Müzik olarak yer almaya karar verdik.
Haydar Güvercin – Güvercin Müzik: Farklı seslerin bize ulaşmasını, bizimde farklı çalışmalara ulaşmamız için bu sitenin bu konuda bir köprü görevi üstleneceğini düşünüyoruz ve Güvercin Müzik olarak destekliyoruz.
Ahmet Çelenk – Dokuzsekiz Müzik Yapım: Endüstrinin her zaman yeni şarkılara, yeni seslere, yeni yorumlara ihtiyacı olduğu bir gerçek. Unkapanı Digital sitesinin bu konuda çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Desteğimizi şirket olarak sonuna kadar sürdüreceğiz. Umarım bu yolda müzik sektörüne yeni eserler ve çalışmalar sunarız.
Baki Gövtepe -  Arda Müzik Yapım: UnkapanıDigital sitesini bize ulaşması gereken arkadaşlar için güzel bir fırsat, bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu fırsatın ve şansın yapımcılar olarak bizim içinde geçerli olduğunu düşünüyorum. Destekliyoruz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kenan Sofuoğlu'nun bebeği yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

ETHA'ya da erişim engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa