26 Temmuz 2015 18:40

Yüksekova'da binler yeni savaş konseptine karşı yürüdü

AKP'nin iktidarını kaybetme korkusu ile topyekûn savaş konseptini devreye sokması Yüksekova'da binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Paylaş

AKP'nin devreye koyduğu topyekûn savaş konsepti kapsamında Medya Savunma Alanları'nı bombalaması Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokaklara çıkan binlerce kişi tarafından protesto edildi. Eski Cezaevi Kavşağı'nda bir araya gelen aralarında binlerce kişi, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde yürüyüş yaptı. Özgürlük Meydanı üzerinden Cengiz Topel Caddesi'ne gelen kitle, zılgıt, erbane, tencere-tava ile gürültü çıkararak, sık sık "Kahrolsun AKP", "PKK halktır, halk burada" sloganlarını attı. Evlerinde bulunan yurttaşlar da pencere ve balkonlarına çıkarak kitleye destek verdi.

Eski Cezaevi Kavşağı'nda "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda sonra açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, seçim sonrası AKP'nin seçim sonuçlarını hazmedemeyerek, topyekûn operasyonlar başlattığına dikkat çekerek, "Bu halk savaştaki ısrarını boşa çıkaracaktır. Bizler barışa sahip çıkarak sizi boşa çıkaracağız" dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diane Schuur ekimde İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Kenan Sofuoğlu'nun bebeği yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...