26 Temmuz 2015 18:27

İFSAK arşivi aralanıyor

Paylaş

İFSAK Arşivi Aralanıyor adlı sergi, adından da anlaşılacağı gibi, arşiv için yapılan çalışmaların bir başlangıcı olacak. 1930’ların başında Atatürk’ün fotoğrafçısı Selahattin Giz ile başlayan ve 1980’ lerin ortalarına kadar uzanan, büyük çoğunluğu İFSAK üyesi olan fotoğrafçıların bu değerli eserlerini üyeleriyle ve fotoğraf kamuoyu ile paylaşmak, eskiyle yeni arasında bir köprü kurmak amacını taşıyor.
Arşivi belli bir seviyede olan kurumlar, yer aldıkları alanlarda köklü ve geleneksel bir yapıya ulaşmışlardır. Kimileri bu geleneksel yapı içinde ilerleme gösteremeyerek oldukları yerde sayarlar veya yok olup gitmeye mahkumdurlar. İFSAK, 56 yılı geride bırakmak üzere olan ve ülke gerçeklerini göz önüne alırsak, arşivi de belli bir seviyeye ulaşmış bir kurum.
Barındırdığı fotoğraf, sinema ve kendi tarihi özelinde Türk fotoğrafı için de oldukça değerli dokümanlara sahip olan İfsak geçtiğimiz günlerde, arşivin dijital kopyalarını çıkarmak ve bunları sunulur hale getirmek için gerekli adımları attı. Aramızdan ayrılan ve yaşamakta olan fotoğrafçıların bu paha biçilmez üretimlerini kendi koşulları içinde en iyi şekilde saklamak İçin de gerekli çalışmaları başlattı.

SELAHATTİN GİZ’DEN ARA GÜLER’E...

SELAHATTİN Giz’den Ara Güler’e, 1930’ların başından 1980’lere uzanan 55 yıllık İFSAK arşivi bu sergide; Aclan Uraz, Ahmet Öner Gezgin, Ara Güler, Aramis Kalay, Ayhan Erolgil, Baha Gelenbevi, Bülent Özgören, Cengiz Karlıova, Cengiz Özakıncı, Erdal Yazıcı, Ergun Çağatay, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, Halim Kulaksız, Hüsnü Gürsel, İbrahim Akyürek, İbrahim Zaman, İlteriş Tezer, İlyas Göçmen, İsa Çelik, İzzet Keribar, Mehmet Bayhan, Mehmet Kısmet, Merih Akoğlu, Mesut Güvenli, Mustafa Vural, Nermi Erdur, Nevzat Çakır, Nurettin Erkılıç, Nuri Bilge Ceylan, Orhan Cem Çetin, Özdemir Cebeci, R. Gökhan Yalta, Rauf Miski, Reha Akçakaya, Sabri Özsezginler, Salim Okumuş, Sami Güner, Sarkis Baharoğlu, Saygun Dura, Sedat Pakay, Sedat Tosunoğlu, Selahattin Giz, li Ak, Şahin Kaygun. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Arınç'a emekçiler cevap veriyor: Gazetemize destek büyüyor

SONRAKİ HABER

Tek sesliliğe karşı yaklaşımlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...