27 Temmuz 2015 01:23

Arınç'a emekçiler cevap veriyor: Gazetemize destek büyüyor

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Başbakan Yardımcısı ve geçici hükümetin sözcüsü Bülent Arınç’ın gazetemiz Evrensel ve Özgür Gündem gazetesine yönelik, “Bunlar suç makinesi. Terör örgütünü övüyorlar. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar” sözlerine tepkiler büyüyor.

DİSK Antalya Bölge Temsilcisi Cemal Aybur, Evrensel Gazetesi’nin suç makinesi değil emeğin yanında, halkın yanında yayın yapan birkaç gazeteden birisi olduğunu ifade etti. Basın bayramında Bülent Arınç’ın böyle bir açıklama yapmasının kabul edilemez olduğunu belirten Aybur, “Türkiye şuanki geçici hükümet tarafından usulsüz bir şekilde yönetiliyor. Bunların amacı koalisyon ya da hükümet kurmak değil. Kendi diktatörlüklerini sağlamlaştırmak adına erken seçime gidecekler. Burada ülkeyi savaşa bile sokabilirler. Zaten diktaörler de savaşla beslenirler. Şuan hükümetin yaptıklarından işçiler de sendikalar da basın da nasibini alıyor” dedi.

Türkiye’de iki tür basın olduğunu, birisinin zorluklara ve baskılara rağmen gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan diğerinin ise hükümet yandaşı olan basın olduğunu ifade eden Aybur,  “Evrensel Gazetesi emeğin yanında ve halkın yanında duruş sergileyip yayın yapan birkaç gazeteden birisidir. Bu gazeteler hükümeti rahatsız ettiğine göre demek ki yapmış olduğu yayınlar doğru ve yerindedir. Hükümet sözcücü Arınç’ın bu tavrını kınıyoruz” diye konuştu.

DAHA ÇOK SAHİPLENECEĞİZ

Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren Evrensel, Özgür Gündem, BirGün ve Cumhuriyet gazetelerinin emekçilerin sesini duyuran gazeteler olduğunu ifade eden KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Biz emekçiler ve sendikacılar olarak tüm bu muhalif gazeteleri sahipleniyoruz. Sayın Arınç zannediyorum suç makinesi olan gazeteleri karıştırmış olmalı. Suç makinası IŞİD ve onların havuz medyasıdır. Ülkedeki tüm muhalif güçleri hedef gösteren onlardır. Bu ülkede eşitlik ve kardeşliği savunan Evrensel Gazetesi ve Özgür Gündem Gazetesini daha çok sahiplenip yaşatmamız gerekiyor. Arınç, kendi suçunu örtmek için başka gazeteleri suçlayıp hedef saptırıyor” diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesinde çalışan taşeron bir işçi duygularını şöyle ifade etti: “Evrensel Gazetesi benim gözümde şiddet değil barış dilini daha ön planda tutuyor. Çünkü Evrensel hep işçilerin yanında bulundu. Bizlere yardımlarını hiç eksik etmedi. Hatta işçi olarak bizlerin onurunu ayakta dimdik tuttu.”

EMEK EVRENSEL’DİR SUSTURULAMAZ!

Antalya Organize Sanayi’de çalışan Tugay Öztürk ise işçinin, köylünün, emeğin ve tüm ezilenlerin gazetesi olan Evrensel gazetesini Başbakan Yardımcısı ve Geçici Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın hedef göstermesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
“Emeğin en yüce değer olduğunu benimseyen, her zaman işçilerin, sömürülenlerin, ezilenlerin ve mazlumların yanında yer alan gazete Evrensel’dir. AKP’nin, kendisi gibi düşünmeyen, kendi istediklerini yapmayan, kendinden olmayanları suç makinesi teröristler olarak suçlayan tavırları, ancak ve ancak biz işçilerin gazetemize sahip çıkarak boşa çıkarılacaktır” diyen Öztürk,  işçiler olarak; emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman yanlarında olan, destekleriyle kendilerine güç veren, seslerini hangi şartlar altında olursa olsun duyuran Evrensel gazetesine sahip çıkacaklarını kaydetti.

BASIN ÖZGÜR OLMALI

Kepez Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Kadir Zeybek: “Evrensel Gazetesi ve Özgür Gündem ülkemizde çok zor koşullarda yayın yapan halkın haber alma hakkını sağlayan ve bu görevleri yerine getiren iki güzide basın kuruluşudur. Hükümet sözcüsünün gazeteleri, özellikle muhalif gazeteleri suçlayıcı açıklamalarını yadırgadım. Bunlar gazete deyince kendi ideallerini savunan yayınlarını anlıyorlar. Bu çok tehlikeli bir gelişmedir. Her iki gazetemiz de zor koşullarda yayın yapan gazetelerimiz inanıyorum ki halktan gereken desteği almaya devam edecektir. Basın özgürlüğü açısından Arınç’ın sözlerini çok tehlikeli görüyorum. Doğrusu aklını kaybetmiş bir hükümet var. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetten düşmüş bir hükümetin sözcüsünün yanlış sözleridir. Basının hangi çizgide olursa olsun özgür olması gerekir.”

ÖNCEKİ HABER

Spor salonu düğünler için kiraya verildi: Tekvandocular sokakta çalışıyor!

SONRAKİ HABER

İFSAK arşivi aralanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...