26 Temmuz 2015 16:00

Türkiye, NATO'yu olağanüstü toplantıya çağırdı

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin NATO'yu sınır ötesi operasyonların ardından olağanüstü toplantıya çağırdığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 20 Temmuz'da Suruç'ta meydana gelen ve 31 kişinin hayatını kaybettiği katliam başta olmak üzere, "Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te güvenlik ve emniyet güçlerine yöneltilen saldırıların akabinde artan güvenlik tehditleri karşısında tüm gerekli tedbirler alındığı ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından operasyonların icra edildiği" belirtildi.

Açıklamada, "Bu çerçevede, BM Güvenlik Konseyi'ne gerekli bildirimde bulunulmuş olup, üyesi olduğumuz diğer uluslararası kuruluşlar nezdinde de gerekli bilgilendirme ve girişimlerimiz sürdürülmektedir. Ulusal güvenliğimize yönelik bu son saldırılar ve tehditler üzerine terörizme karşı almakta olduğumuz tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında Müttefiklerimizi bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi önümüzdeki hafta içinde tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır" denildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında düzenlenecek toplantının 28 Temmuz Salı günü gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den Suruç raporu: Katliamın nedeni AKP politikaları

SONRAKİ HABER

Polis tarafından katledilen Özdal'ın cenazesi toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...