26 Temmuz 2015 12:44

HPG: Hava saldırılarında 3 gerilla yaşamını yitirdi

TSK'ye ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına ilişkin yeni bir açıklama yapan HPG, dünkü saldırılarda 3 gerillanın yaşamını yitirdiğini, arazide orman yangınının sürdüğünü ve saldırılarda sivil halkın da büyük zarar gördüğünü bildirdi.

Paylaş

HPG Basın İrtibat Merkezi, TSK'nin gerilla alanlarına dönük hava saldırılarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Dün süren hava saldırılarında yaşamını yitiren 3 gerillanın kimlik bilgilerini duyuran HPG, saldırılarda sivil halkın da büyük zarar gördüğünü ve bombalamalar sonucu arazide çıkan orman yangınının da sürdüğünü kaydetti.

24 Temmuz gecesi başlayan hava saldırılarının ve keşif uçuşlarının dün de Kandil, Xakurke, Avaşin, Haftanin, Gare, Metina ve Zap bölgelerinde devam ettiği bilgisini veren HPG, sınır hattında bulunan karakolların da ağır silahlarla top saldırılarını sürdürdüğünü kaydetti.

HPG, dünkü saldırılarda İbrahim Oğuş, (Argeş Kiçi), Veli Güler (Dijwar Pasur) ve Ziya Özcan (Zafer Gever) isimli 3 gerillanın yaşamını yitirdiğini duyurdu. HPG, "25 Temmuz günü devam eden bombardımanlar sonucunda Şehitliklerde bakım çalışması yürüten üç değerli arkadaşımız şahadete ulaşmıştır" dedi.

Yaralı gerillalara ilişkin de bilgi veren HPG, "Gerçekleşen bombardımanlarda dün yaptığımız açıklamada 3 arkadaşımızın yaralandığını duyurmuştuk. Alanlarımızdan aldığımız bilgiler sonucunda ayrıca 4 arkadaşımız daha yaralanmış durumdadır" diye kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

67 yaşında tutukluya 7 yıldır zulmediliyor

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak grevlere de ‘komplo’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa