26 Temmuz 2015 12:28

Cam Keramik-İş Genel Kurulu’nda gündem barıştı: İşçiler barış için mücadele edecek

Paylaş

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası 11. Genel Kurulu’na barış için mücadele çağrısı damga vurdu. Savaşın işçi ve emekçilerin haklarının ortadan kalkması anlamına geldiğine dikkat çekilen konuşmalarda barış için mücadele çağrısı yapıldı.

Birleşik Metal-İş Konferans Salonunda yapılan genel kurula, Cam Keramik-İş’e üye oldukları için işten atılan ve direnişte olan Serapool işçileri, kimberly Clark işçileri, DİSK Genel Başkanı Kanı Beko, Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan, Genel-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Nevzat Karataş, Liman-İş Ambarlı Temsilcisi Sinan Ceviz, Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi temsilcileri katıldı. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Zet Farma işçileri, Kaldıraç İşçi Gazetesi de mesaj göndererek kurulu selamladı.

Yapılan saygı duruşunun ardından konuşmasını yapan Cam Keramik-İş Genel Başkanı Zeki Yıldırımer, sömürünün her geçen gün katmerleşerek büyüdügünü söyledi. “Bizim mücadelemiz zeytinin yanına bir parça peynir koyma mücadelesidir” diyen Yıldırımer, “Sözüm ona 2 sendikaya üye olma hakkı var ama işçiye bir sendika bile çok görülüyor” diyerek hükümeti ve patronları eleştirdi.

BARIŞIN ÇIĞLIĞINI YÜKSELTECEĞİZ

”Gelene ağam gidene paşam diyen bir konfederasyon olmadık olmayacağız” diyen DİSK Genel Başkanı Kanı Beko demokrasi, laisizm ve sosyal hukuk devleti mücadelesi verdiklerini belirtti. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Beko, “Savaş çığlıklarına karşı barış çığlıklarını yükselteceğiz” diye konuştu. “Bu ülke topraklarında yeterince  kan döküldü” diyen Beko, “Savaş ortamının son bulması için işçilerin barış ve kardeşlik içersinde yaşaması gerekir. İşçiler olmadan barış olmaz, demokrasi gelmez” diye konuştu. 

‘NE ZAMAN BOMBA PATLASA İŞÇİLER DE KAYBETTİ’

“Ne zaman bombalar patlasa, ne zaman gençlerimiz ölmeye başlasa biz işçiler ve emekçiler de haklarımızı kaybetmeye başladık” diyen Liman-İş Ambarlı Temsilcisi Sinan Ceviz, “Eğer sendikal mücadelede başarı elde etmek istiyorsak, çalışma koşulları mızın iyileştirilmesini istiyorsak ve insanca bir yaşam istiyorsak savaşa dur demekten başka çaremiz yok” dedi. Türkiye’nin büyük bir savaş içerisine sürüklendiğini dile getiren Gıda-İş İstanbul Bölge temsilcisi İbrahim Kızılyer, “Yarın artık direnişlerimiz konuşulmaz hale gelecek. Bu yüzden bu durumu tersine çevirmek için dil, din ırk ayrımı yapmadan diğer işkollarındaki işçi kardeşlerimizle birleşmemiz gerekiyor” dedi.

KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ

İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak için mücadele ettiklerini belirten Serapool İşçisi Zeynep Alaoğlu, “Bugüne kadar birliğimizi bozmadık bundan sonra da bozmayacağız. İnanıyorum ki biz kazanacağız” diye konuştu. Yaşam koşullarının her geçen gün kötüye gittiğine vurgu yapan Serapool işçisi Erdinç Alacan da, “Eğer birlik olup örgütlenmezsek asgari ücret dahi bizim için hayal olacak” dedi. Cam Keramik-İş’e üye oldukları için kendilerine “bu sendika solcu, terörist” denilerek baskı kurulduğunu anlatan Saniye Öztekin, “Hak arayan sendika her zaman kötü sendika” diye konuştu. Çam Keramik-İş’e üye olan ve günlerce üretimi durdurarak sendikalarının tanınmasını isteyen Bilecik Sançim işçileri adına konuşan bir işçi ise, “Gözümüz kulağımız Serapool’de eğer onlar kazanırsa biz de tekrar eylemlere başlayacağız” dedi.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enpay işçilerine polis saldırısı: 6 gözaltı

SONRAKİ HABER

Yıkılmak üzere olan köprü yeniden açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa