26 Temmuz 2015 12:11

Enpay işçilerine polis saldırısı: 6 gözaltı

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Fabrikada üretimi durdurarak direnişte olan işçiler polisin saldırısıyla dışarıya çıkarıldı, 6 işçi gözaltına alındı.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde kurulu bulunan Enpay fabrikasında işçiler, üyesi oldukları Türk Metal'den istifa ederek Birleşik Metal-İş'e geçmişti. Geçiş sonrası patron tarafından bayram öncesi 11, bayram sonrası ise 12 olmak üzere toplamda 23 işçi kapı önüne konulmuş, işçiler hem içeride hem de dışarıda direnişe geçmişti

TOMA VE PANZER İLE SALDIRI: 6 GÖZALTI!

Geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana üretimi durdurarak fabrika içerisinde direnişe geçen Enpay işçileri, işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve sendikaları Birleşik Metal'in patron tarafından tanınmasını istedi. Günlerdir süren direnişte birçok sıkıntıyla mücadele eden Enpay işçileri, bugün yüzlerce çevik kuvvet polisi eşliğinde fabrikadan dışarı çıkarıldı. Polisin TOMA ve panzerler ile fabrika önünü kuşatmasına ve işçilerin dışarı çıkarılmasına tepki gösteren Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı'yla birlikte 6 işçi gözaltına alındı. Gözaltına alınan diğer isimler ise şöyle: Nuri Fidan, Cemal Sağlam, Haluk Keskin ve Mustafa Kaplan.

PATRONDAN POLİSE MEŞRUBAT İKRAMI!

Öte yandan fabrika içerisinde direnişte olan işçileri dışarı çıkaran polise patronun ikramı gecikmedi. İşçilerin dışarı çıkarılmasıyla birlikte fabrika yemekhanesinden bir araba dolusu soğuk meşrubat çıkartılarak, polise ikram edildi.

ÖNCEKİ HABER

Arap partilerinden Barış Bloku’na destek: AKP, halklara baskıdan vazgeçmelidir

SONRAKİ HABER

Cam Keramik-İş Genel Kurulu’nda gündem barıştı: İşçiler barış için mücadele edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...