26 Temmuz 2015 08:01

Eylem değil düğün hazırlığı yapıyorlardı

Paylaş

Medyanın, "Emniyete eylem düzenleyecekken işte böyle yakalandılar" başlığıyla servis ettiği üzerlerinde yöresel kıyafetler bulunan ve emniyette bir duvar önünde çekilmiş fotoğrafları yayınlanan 6 gencin, iddia edildiğinin aksine bir akrabalarının düğününe giderken giydikleri kıyafetlerden dolayı gözaltına alındıkları ortaya çıktı. 

Geçici AKP hükümetinin devreye soktuğu savaş konseptini sorgusuz kabul eden kimi medya organları, siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan Kürt gençleri hakkında "masumiyet karinesini" hiçe sayarak yaptığı haberleriyle dikkat çekiyor. Dün gece Esenyurt'ta gözaltına alınan ve bu sabah birçok haber sitesinde "Emniyete eylem düzenleyecekken işte böyle yakalandılar" başlığıyla üzerlerinde yöresel kıyafetler bulunan fotoğrafları yayınlanan ve emniyete eylem yapacakları iddia edilen 6 gencin, iddia edildiğini aksine bir akrabalarının düğününe gittikleri sırada gözaltına alındıkları ortaya çıktı. 

YÖRESEL KIYAFETLERDEN DOLAYI GÖZALTINA ALINDILAR 

Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nden avukat Yelvi Doğan'dan alınan bilgiye göre Harun Barik, Gökhan Barış, Serkan Tuci, Fatih Tuci ve isimleri öğrenilemeyen iki genç bir yakınlarının Kıraç'taki düğününe katılmak için yöresel kıyafetlerini giyerek özel araçla yola çıktı. Araçlarına benzin almak isteyen gençler bir benzin istasyonundan benzin aldıkları sırada, yöresel kıyafetleri nedeniyle aynı istasyonda bulunan polislerin dikkatini çekti. Gençlere kimlik kontrolü yapan polis, gözaltı ekiplerini benzinliğe çağırarak gözaltına aldırdı. 

Gözaltında darp edildikleri de belirtilen 6 gencin hala İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğunu belirten avukat Doğan, gençlerin medyanın servis ettiğinin aksine eylem hazırlığında değil düğün hazırlığında olduğunu söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de gözaltılara tepki eylemi

SONRAKİ HABER

Profesöre 'ıslık cezası' Danıştay'dan döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...