26 Temmuz 2015 07:49

Suruç kaliamı ve savaş politikaları Stuttgart’ta protesto edildi

Paylaş

Ali ÇARMAN
Stuttgart

Almanya Stuttgart’ta bulunan demokratik kurum ve kuruluşlar Suruç katliamı ve sonrasında, başta kürt hareketi olmak üzere, ülkedeki demokratik muhalefete adeta savaş açan, sınır ötesi bombardıman operasyonlarına başlayan T.Erdoğan, AKP ve MHP nin ,insanlık dışı politiklarını protesto yürüyüş ve mitingi düzenlendi. 

Stuttgart ana istasyon karşısında saat 16.30 da itibaren toplanmaya başlandı. Saygı duruşunun ardında SGDF adına bir konuşma yapıldı. işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler ve çocuklar ile gelenler alana sığmayınca hemen saat beşte şehir merkezine doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş kolunun en önünde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını çocuklar ve gençler oyuncaklarla birlikte taşıdılar. Güzergah boyunca beşbinden fazala kişi öfke ile sloganlarını haykırdılar. “Savaşa hayır, Katliamlara son”, “Yaşasın PKK/YPG”, “Şehit namırın”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Tayip, AKP istifa” ...solaganları Almanca-Kürtçe-Türkçe üç dilde atıldı. Zaman zaman zılgıtlar çeken kadınlara binler alkışlarla eşlik etti.
Beş bin kişi yürüyüşüne devam ederken Thedore Haus caddesinde iki üç noktada AKP ve MHP lilerin sözlü sataşmalarına karşılık gür bir biçimde hep bir ağızdan sloganlar haykırıldı.

Miting alanında eylemi düzenliyenler adına ortak konuşmalar yapıldı. Ortak konuşma da savaş politikları ve İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Dersim deki baskınlar kınandı. 

Açıklamada: “Suruç katliamı demek; Türkiyenin dört bir yanından Kobane’ye uzanan elin yok edilmesi demektir. Bu katlia; barış, özgürlük ve demokrasi istemlerine savaş ile cevap vermektir. Öyle görünüyorki ezilenlere ve sömürülenlere yönelik saldırılar artacak. Onun için halkın refahı ve mutluluğu için mücadele eden bizler tüm güçlerimizi birleştirerek hareket etmeliyiz” denildi.

Daha sonra mitinge katılan alman kurumları adına konuşmalar yapılarak Alman devletinin Kürt halkı ve demokratik güçlere yönelik politikaları eleştirildi.

 

ÖNCEKİ HABER

Özel Olimpiyatlar 2015 Los Angeles`da başladı

SONRAKİ HABER

Kayseri’de gözaltılara tepki eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa