26 Temmuz 2015 06:10

Askeri konvoyda patlama: 2 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralı

Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Patlama sonucu 2 asker yaşamını yitirdi, 4 asker de yaralandı. 

Diyarbakır'da askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 2 asker yaşamını yitirdi, 4 asker ise yaralandı. Diyarbakır-Bingöl karayolunun Fis Ovası Arıklı köyü yol ayrımında askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklenmiş otomobil patlatıldı. Yaralı askerler Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı. 

Diyarbakır Valiliği'nden 2 askerin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili şu açıklama yapıldı:
"Vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü, can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak maksadıyla, 25.07.2015 günü saat 22.30 sıralarında Lice ilçesi Kayacık mahallesi yol ayırımında teröristler tarafından yakılan araca müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında, teröristlerce bomba yüklü araç patlatılarak saldırıda bulunulmuştur. Menfur saldırı sonucunda 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz yaralanmıştır. Hain saldırının faillerinin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

HPG: 8 ASKER ÖLDÜ

Öte yandan konuya ilişkin açıklama yapan HPG, saldırıda 8 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Lice'de askeri konvoya dönük saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kamuoyuna 2 askerin yaşamını yitirdiği, 4 askerin ise yaralandığı biçiminde yansıyan saldırıda 8 askerin yaşamını yitirdiğini, 11 askerin ise yaralandığını öne süren HPG, saldırı sonrasında TSK tarafından bölgeye yönelik havan, obüs ve tanklarla bombardıman gerçekleştirildiğini ve bombardıman sonucu arazide yangın çıktığını kaydetti. (DİYARBAKIR)

 

ÖNCEKİ HABER

Yeni planlar, yeni katliamlar, yeni siyaset

SONRAKİ HABER

Lice'de çıkan orman yangını için halk seferber oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...