25 Temmuz 2015 21:23

Operasyonlar gerginliği tırmandırdı

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçici AKP hükümetinin yürüttüğü hava saldırıları ve operasyonlar ülkede gerginliği tırmandırdı. Siirt'te karakola ve Nusaybin'de polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açılırken, Bingöl-Erzurum yolu trafiğe kapatıldı, İzmir'de ise AKP binasına ses bombası atıldı. 

Siirt kent merkezindeki Cumhuriyet Polis Karakolu uzun namlulu silahlarla taranırken, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise devriye gezen polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bingöl'de HPG'liler, Erzurum karayolunu trafiğe kapattı. İzmir'de de AKP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na ses bombası atıldı. 

SİİRT'TE POLİS KARAKOLUNA SALDIRI 

Siirt'te saat 22.45 sıralarında Ulus Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Polis Karakolu uzun namlulu silahlarla tarandı. Karakoldaki polislerin karşılık vermesiyle, ateş açanlar olay yerinden uzaklaştı. Polis kentte operasyon başlattı. 

NUSAYBİN'DE POLİS ARACI TARANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de gençler, öz savunma kapsamında bazı mahalle ve sokaklarda barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Polisin saldırısına gençler de karşılık verdi. Yer yer uzun namlulu silahların da kullanıldığı ilçede Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan bankaların ATM'lerine de molotofkokteyli atıldı. İki ATM kullanılamaz hale geldi. İlçede devriye gezen polis aracına da uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı bildirildi. 

BİNGÖL-ERZURUM KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI 

Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesinin Hacılar mevkii, HPG'liler tarafından ulaşıma kapatıldı. HPG'liler, yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü ve propaganda yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı. Daha sonra bölgeye gelen asker, bölgede operasyon başlattı. 

AKP İLÇE BİNASINA SES BOMBASI ATILDI 

İzmir'de AKP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na ses bombası atıldı. Edinilen bilgilere göre, olay, saat 22.00 sıralarında Girne Caddesi üzerinde bulunan AKP binasının önünde meydana geldi. İlçe binasının bahçesinden patlama sesi duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, bahçe duvarı, ilçe başkanlığının tabelası ve bir otomobilde maddi hasar oluştu. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada ilk belirlemelere göre, el yapımı ses bombasının bahçe duvarına yerleştirildiği öğrenildi. 

DİYARBAKIR'DA POLİS KARAKOLUNA SİLAHLI SALDIRI

Diyarbakır'da saat 23.10 sıralarında, merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan 10 Nisan Polis Merkezi'ne uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 'Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan 10 Nisan Polis Merkezi Amirliğine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saat 23.10 sıralarında uzun namlulu silahla açılan ateşe güvenlik güçlerince anında karşılık verilmesi üzerine saldırganlar kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak saldırganların yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı' denildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Barış için ısrar ediyoruz, çünkü

SONRAKİ HABER

‘Faytona binme, atlar ölüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...