25 Temmuz 2015 19:22

3 ilde IŞİD operasyonu: 28 gözaltı

Paylaş

Gaziantep merkezli Malatya ve Elazığ'da IŞİD'e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13'ü yabancı, 28 şüpheli gözaltına alındı. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü koordinesinde IŞİD'e yönelik kent merkezi ile Malatya ve Elazığ'daki toplam 36 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Toplam 262 polisin görev yaptığı operasyon kapsamında 15'i Türkiye vatandaşı, 13'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başlandı. 

Gaziantep Valiliği'nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi: 'DEAŞ terör örgütü üyelerinin ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik her türlü yasadışı faaliyet ve eylemlerinin engellenmesi, ilimiz üzerinden çatışma bölgelerine geçebilecek terör örgütü mensuplarının geçişlerinin önlenmesi, terör örgütüne eleman, militan ve her türlü malzeme temin faaliyetlerinin önlenerek, bu faaliyette bulunanların yakalanması amacıyla, DEAŞ terör örgütü ile bağlantısı olabileceği değerlendirilen Gaziantep, Malatya ve Elazığ İllerinde adli mercilerle koordineli olarak, toplam 36 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. İl Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu operasyonlarda 262 personel görev almış, operasyonlar sonucunda 15 Türk vatandaşı, 13 yabancı ülke vatandaşı olmak üzere toplam 28 kişi yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar hakkında adli ve idari işlemler devam etmektedir.'  (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê sınırında 2 büyük patlama

SONRAKİ HABER

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'nin rakipleri belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...