25 Temmuz 2015 18:22

Suruç’ta suçüstü yakalanınca savaş konseptine geçtiler

Paylaş

Eğitim Sen’e yapılan baskın KESK Adana Şubeler Platformu’nun çağrısı ile Adana da protesto edildi. İnönü parkında gerçekleşen açıklamayı okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Gülşen Topal, AKP’nin savaş konseptine dikkat çekti. Yapılan operasyonların birbirinden bağımsız olmadığını söyleyen Topal,  Suruç katliamında suçüstü yakalanan AKP’nin hedef saptırma, gerilimi arttırarak kaos ortamı yaratma ve erken seçime gitme hesaplarıyla savaş konseptine geçtiğini ifade etti. 

‘EMEKÇİLERİN HAKLARI GASP EDİLMEK İSTENİYOR’

Günlerdir süren baskılar, gözaltılar, Kamu emekçileri Meclisi dergi bürosunun basılması, SES Ankara Şube Başkanı Rona Temelli’nin gözaltına alınması ile devam eden süreci AKP’nin emekçilerin haklı mücadelesinin önüne geçerek kendine kapıkulu askerleri yaratma çabası olarak değerlendirdi. Çıkarılan yasalarla emekçilerin kan ve canlarıyla aldıkları haklarının gasp edilmek istendiğini ifade eden Topal, barış yürüyüşleri yasaklanarak savaş politikalarını devreye soktuğunu söyledi. 

7 HAZİRAN’DA SEÇİM OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIYORLAR’

Geçici hükümetin 7 Haziran seçimi olmamış gibi davrandığını ifade eden Topal, “AKP sanki tek başına iktidarına halk geçit vermemişçesine ülkemizin geleceğini tümden değiştirecek tehlikeli adımlar atmaktadır. 7 Haziran’da halkımız tercihini barış ve demokrasiden yana koymuşlardır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'Demokrasi ve müzakere mücadelesini yükseltelim'

SONRAKİ HABER

Başbakan Davutoğlu kimi genel yayın yönetmenleriyle biraraya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...