25 Temmuz 2015 18:01

'İçerde dışarda savaşa hayır!'

Paylaş

KESK Gaziantep Şubeler Platformu, sabah saatlerinde Eğitim-Sen Genel Merkezi’ne yapılan polis baskını ve ülke genelinde sürdürülen operasyonları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. AKP’ye “savaş ve kaos politikalarına derhal son vermelidir”  uyarısında bulunulan açıklamada, “bu uyarının ülkenin geleceği için olduğu” belirtildi. 

Yeşilsu Meydanı’nda yapılan açıklamayı platform adına Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez okudu. Ersönmez, “seçim öncesi de planlanan fakat demokrasi güçlerinin mücadelesiyle boşa düşürülen içerde ve dışarıda savaş konseptinin devreye sokulduğunu” belirtti. Şu anda yaşananların bir “savaş stratejisi” olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu stratejide tüm demokratik hak ve özgürlükler askıya alınacaktır” denildi. 

AKP’nin ülkeyi erken seçime götürmek hesabıyla hareket ettiğine vurgu yapılan açıklamada, “bir an önce savaş ve kaos politikalarına son verilmesi gerekliliği” yönünde de uyarı yapıldı. “7 Haziran’da halklarımız ve emekçiler tercihlerini savaşa karşı barış ve demokrasiden yana koymuşlardır. Dolaysıyla AKP’ye düşen halkın iradesine saygı duymak ve gereğini yapmaktır” denilen açıklama, tüm emek ve demokrasi güçlerine “mücadeleyi büyütme ve dayanışma” çağrısıyla son buldu. (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de polisin açtığı ateş sonucunda biri ağır 2 genç yaralandı

SONRAKİ HABER

'Demokrasi ve müzakere mücadelesini yükseltelim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...