25 Temmuz 2015 17:17

İzmir'de Suruç eylemine emniyet engeli

Paylaş

Emek ve demokrasi güçlerinin İzmir'de yapmak istediği Suruç yürüyüşüne emniyet izin vermedi. Kitle basın açıklamasını toplandığı yerde yapmak zorunda kaldı. 

İzmir'de aralarında DİSİK, KESK, HDK, EMEP ve çok sayıda kurumun bulunduğu demokratik kitle örgütleri Suruç'ta yaşamını yitiren gençler ve hükümetin savaş politikalarına karşı yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istedi. 

Konak YKM önünde bir araya gelen yüzlerce insan 'Suruç'un Hesabı Sorulacak, Kardeşlik Kazanacak'  yazılı pankart açtı. Kitle daha önceden belirlediği gibi Konak Eski Sümerbank önüne yürüyerek burada basın açıklaması yapmak istedi ama karşısında emniyet güçlerini buldu. Emniyet, herhangi bir gerekçe göstermeden yürüyüşe izin vermedi, yoğun güvenlik önlemleri aldı. 

Emniyetin yürütmemesi üzerine kitle basın açıklamasını yürüyüş yapamadan gerçekleştirmek zorunda kaldı. Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, AKP politikaları nedeniyle Türkiye'nin iç savaşa sürüklendiğini ifade ederek, Suruç katliamının IŞİD çeteleriyle AKP iktidarının işbirliğini gözler önüne serdiğini dile getirdi. 

'SAVAŞ POLİTİKALARINIZDAN VAZGEÇİN'

AKP ve Cumhurbaşkanı'na seslenen Sarı "Etnik, mezhepçi ve yeni Osmanlıcı politikalarınızdan vazgeçin . Emperyalizmin ve AKP'nin Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren bu politikaları ülkemize de aynı tehditle karşı karşıya getirmiştir. Bilinmelidir ki katliam savaş ve kaos zemini hazırlayan bu politikaları uygulayanlar tarih önünde hesap vermekten kurtulamamaşlardır" dedi. IŞİD ve IŞİD gibi çeteleri Suriye'de ya da herhangi bir yerde aramaya gerek olmadığını da ekleyen Sarı, ortaya çıkaranların, büyütenlerin ve besleyenlerin ülkemizde olduğunu söyledi. 

Tüm kesimleri katliamlara ve buna zemin hazırlayan politikalara karşı seslerini yükseltmeye de çağıran Sarı şunları söyledi "Bizler katliamlara ve savaşa karşı, barışı örmeye , halkların kardeşliğinin ve eşitliğini savunmaya devam edeceğiz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suruç eylemine saldıran polisten basına: Bizim basınımız değilsin

SONRAKİ HABER

Cizre’de polisin açtığı ateş sonucunda biri ağır 2 genç yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...