25 Temmuz 2015 17:27

Suruç eylemine saldıran polisten basına: Bizim basınımız değilsin

Paylaş

İzmir'de Suruç katlimamını protesto edenlere saldıran polis eylemi takip eden Evrensel ve DİHA muhabirlerine 'Bu tarafta dolaşmayın. Bizim basınımız değilsiniz' diye tehdit etti. 

Suruç katliamına yönelik tepkiler devam ediyor. İzmir'de akşam saatlerinde emek ve demokrasi güçlerinin Konak'taki eyleminin ardından çok sayıda kitle örgütü ikinci eylemi Alsancak Kıbrıs Şehitleri girişinde gerçekleştirdi. Kitle AKP Konak İlçe Binası önüne yürümek istedi ancak emniyet izin vermedi. Oturma eylemine geçen kitleye 'Dağılın, izinsiz eylem yapıyorsunuz' anonsları yaptı. 

Kitle 'Katil İŞID, Ortadoğu'dan Defol' slogan attığı sırada sivil polisler ve çevik kuvvet müdaheleye başladı. Polis, biber gazı ve misket bilye ile müdahele ederken kitle kendini taşlarla ve havai fişeklerle korudu. Müdahale, Kıbrıs Şehitlerinin sonuna kadar sürdü. Müdahale esnasında çok sayıda insan da dövülerek gözaltına alındı. Gerginlik devam ediyor. Müdahale esnasında dizinden yaralanan Pelin Vargün isimli kadın Alsancak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

BASINA TEHDİT

Eylemi takip eden İzmir muhabirimize ve DİHA muhabirine emniyetten 'uyarı' geldi. Emniyet yetkilisi 'Siz de bu tarafta dolaşmayın' dedi. Basının görevini yaptığını hatırlatması üzerine de emniyet yetkisili 'Banane, benim değilsin' diye tehdit etti. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de operasyon protestosu

SONRAKİ HABER

İzmir'de Suruç eylemine emniyet engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...