25 Temmuz 2015 17:12

Dersim’de operasyon protestosu

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim 

Dersim’de bugün saat 19’da Sanat Sokak’ta toplanan demokratik kitle örgütleri yapılan hava operasyonları ve gözaltıları protesto etmek için Seyit Rıza Meydanı’na yürüyüp bir basın açıklamısı yaptı.

 Halk Meclisi Adına yapılan açıklamayı okuyan İHD Dersim İl Başkanı Gürbüz Solmaz son iki gündür ülkenin her tarafında yayılan tüm devrimci ilerici yurtsever kurumlara yönelik siyasi soykırım operasyonlarının ve dün geceden beri süren askeri operasyonların tüm vahşetiyle devam ettiğin belirterek; “Yine dün gece itibariyle savaş uçaklarıyla Güney Kürdistan bombalanmaya başlanmıştır. Erdoğan ve hükümeti içerde halklarımıza dışarıda Ortadoğu halklarına karşı savaş ilan etme düzeyine varmıştır. Son iki gündür ülkeyi yönetenler verdiği demeçler ile iç güvenlik yasasının verdiği yetkilerin öldürme dahil her şeyi kullanacağını beyan etmiştir. Bu doğrultuda adeta bir cadı avını andıran hukuksuz gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. DAİŞ adı altında yapılan operasyonların aslında Kürt özgürlük güçleri ve devrimci demokrat kesimlere yapıldığını biliyoruz. Son Suruç Katliamı'nın da AKP nin besleyip büyütüğü güçler tarafında yapıldığını ve yapılan tüm operasyonlara gerekçe yapılmak istediğini tüm ilerici devrimci yurtsever kamuoyu bilmektedir” dedi.

Dersim’de de bu sabaha doğru evlerin kapıları kırılarak ve darpedilerek 5 kişinin gözaltına alındığını belirten Solmaz şunları söyledi: “Ailelere hakaret edilmiş ve kaba şidet uygulanmıştır. Bu durumda etkilenen ailelerimiz hastaneye kaldırılmıştır. Yine karakoldan açılan ateş sonucu yakılan ormanlarımız ile coğrafyamız tahrip edilmektedir. Kısacası her yönüyle halkımızın yaşam alanlarını ve özgürlüğüne bir saldırı söz konusudur.” 

 

ÖNCEKİ HABER

HDP, DBP: Savaş konseptine karşı mücadelemizi yükselteceğiz

SONRAKİ HABER

Suruç eylemine saldıran polisten basına: Bizim basınımız değilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa