25 Temmuz 2015 16:40

HDP, DBP: Savaş konseptine karşı mücadelemizi yükselteceğiz

Paylaş

Yapılan hava saldırıları ve gözaltı operasyonlarına tepki gösteren HDP ve DBP Diyarbakır’da kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması hava saldırılarının durdurulması istenirken, “halkımızı da bu süreç karşısında geliştirilen gözaltılara, yürütülen savaş konseptine karşı demokratik tepkilerini ortaya koymaya, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” denildi. 

DTK binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kurum temsilcisi, milletvekilleri ile DTK Eş Başkanı Selma Irmak katıldı. Yüzlerce yurttaşın katıldığı açıklamayı HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek yaptı. 

Şimşek, “2013 Newrozun’da Sayın Abdullah Öcalan’ın yoğun çabalarıyla başlatılan çözüm süreci bugün çok önemli bir dönemeci yaşamaktadır. Bu durum Kürt sorununun Demokratik çözümü konusunda yoğun bir çaba içerisinde olan partimiz açısından da bir açıklama yapma zorunluluğunu doğurmuştur. Uzunca bir zamandır devam eden çözüm sürecini büyük bir kararlılıkla ilerleteceğini her defasında açıklayan hükümet her zamanki gibi verdiği sözü tutmamıştır” dedi. Bir yandan demokratikleşmeden, demokratik siyaset yapılması gerektiğinden bahsedenler diğer yandan demokratik siyaset içerinde faaliyet yürütenleri gözaltına aldığını söyleyen Şimşek, “Bu çok kirli bir oyundur. Kürt Halkının her geçen gün politikleştiği, bu tutumu kabul etmeyeceği, bu oyunu bozacağı çok iyi bilinmelidir.
Bu temelde gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması gerektiğini, hava saldırılarının derhal durdurulması gerektiğini belirtiyoruz. Bizler Demokratik Bölgeler Partisi olarak ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan bu anlayış karşısında mücadelemizi en üst seviyeye çıkartacağımızı belirtiyor, halkımızı da bu süreç karşısında geliştirilen gözaltılara, yürütülen savaş konseptine karşı demokratik tepkilerini ortaya koymaya, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan,Davutoğlu ve Özel görüşmesi sona erdi

SONRAKİ HABER

Dersim’de operasyon protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...