25 Temmuz 2015 15:28

Genel-İş Şube Kongresi’nden çağrı: Barış kimseyi küçültmez herkesi büyütür

Paylaş

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube genel kurulunda savaş politikalarına karşı barış çağrısı yapıldı. AKP Hükümetinin politikalarına tepki gösterilen genel kurulda, “Barış kimseyi küçültmez herkesi büyütür” denildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ Şirketinde örgütlü olan DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube’nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurula 211 delegenin büyük bir bölümü katıldı.  

Genel Kurul Salonu, “Taşeron çalıştırma yasaklansın” , “Bütün ülkelerin işçileri ve ezilen halkları birleşin’, “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Savaşa Hayır” yazılı pankartlarıyla donatıldı. Gene Kurula DİSK ve Genel-İş Genel İş Başkanı Kani Beko, Genel-İş merkez ve şube yöneticileriyle DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve dost kurumlar katıldı. 

İZSU delegeleri salona sloganlarla girdi. Genel kurulda Suruç’ta bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gençler de unutulmadı. 

ONURLU VE ADİL BARIŞ TALEBİ

Divan seçiminin ardından açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Taner Şanlı, Cumhurbaşkanının ve AKP’nin Türkiye’nin içinde bulunduğu kaos ortamını fırsat bilerek, faşizan uygulamalar yürütüğünü, yurttaşların ölmesine göz yumduğunu dile getirdi. Kürt sorununda son günlerde yaşananlara değinen Şanlı şunları söyledi: “Artk sorun çözüme kavuşmalıdır. Çözüm halkların kardeşliği temelinde kalıcı, onurlu ve adil barıştan geçmektedir. Demokratik toplum ancak bu şekilde kurulabilir. Barış hiç kimseyi küçültmez, herkesi büyültür. Biz bunu Kürt, Türk ayrımı yapmadan sokaklarda yürürken haykırıyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki, AKP’nin bu sorunun çözümüne yönelik girişimleri aldatmaya ve zaman kazanmaya yöneliktir. Artık geldiğimiz süreçte AKP ve Cumhurbaşkanının stratejisi aldatma ve zaman kazanma siyasetinin aşılmasını açıktan şiddete başvurulmasına dönmüştür.Türkiye emekçileri bu sorunun çözümünde ana rol üstenerek çözüm sağlayacak güçte ve istekte olduğunu düşünüyoruz.”   

Taşeron çalışmayla ilgili de konuşan Şanlı, “İş kolumuzdaki binlerce işçi bizden daha iyi toplusözleşmeler bekliyor. Binlerce taşeron işçisi bizden örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi hakkına sahip çıkmamızı bekliyor. Milyonlarca insan demokrasi, adalet ve özgürlük mücadelesinde aktif katılmamızı bekliyor” dedi. 

‘EMEKÇİLER MÜCADELEYE’

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Suruç’ta gerçekleşen katliama değinerek yaşananların hükümetin dış politikalarının bir sonucu olduğunu ifade etti ve bütün emekçileri de gericiliğe karşı da ortak mücadele etmeye çağırdı.  Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Mevcut Başkan Taner Şanlı’nın başkanlığında yapılan seçimlerde yönetim gençleşti.

KADRO TALEBİ
Genel kurulda kürsüye çıkan delegeler, büyükşehirde taşeron işçi olarak çalışırken bin bir zorluklarla mücadele vererek sendikalı çalışmaya hak kazandıklarını dile getirdiler. 

Kadro talebine değinen Park Bahçe İşçisi Hüseyin Güven, kadrolu çalışmanın sağlanmasının önlerindeki en acil talep olduğunu söyledi. Güven, “Halen karşımızda ihaleler bir korkutma amacıyla kullanılıyor. İşsizlikle veya yeniden taşeron çalışma ile tehdit ediliyoruz. Bizim artık kadrolu çalışma talebimizi sokaklarda daha çok haykırmamız gerekiyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızılay'da polis terörü

SONRAKİ HABER

Okmeydanı'ndaki silahlı saldırının ardından polis hastane önünde havaya ateş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...