25 Temmuz 2015 15:11

İstanbul'da gözaltına alınan gençlerden 5'i serbest

Paylaş

İstanbul'da polisin dün yaptığı operasyonda gözaltına alınan 36 HDP'linin emniyetteki ifade işlemleri başladı. Polisin bu sabah yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 7 gençten 5'i ise emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul'un dün 26 ilçesinde "YDG-H, IŞİD ve DHKP-C üyelerine dönük" olduğu iddiasıyla düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 103 kişi arasında yer aşan 36 HDP'linin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri başladı. Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Nasrullah Oğuz'dan alınan bilgiye göre, polisin bu sabah Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Kürt gençlerden Leyla Aslan, Serhat Demirkıran ve Zeki Etkerez ve Veysel Yiğittekin ve Dılbırın Orhan, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

Operasyonda gözaltına alınan Yusuf Bedir ve Metin Orhan ise farklı dosyalardan haklarında arama olduğu gerekçesiyle savcılığa sevk edildi. 

Av. Nasrullah Oğuz gözaltına alınan gençlere emniyetteki sorgusunda, IŞİD terör örgütünü protesto eylemlerine katılıp katılmadıklarının sorulduğu ve gençlerin IŞİD’i protesto etmek için katıldıkları basın açıklamalarından fotoğraflarının delil olarak gösterildiğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, HDK, DBP ve DTK eşbaşkanları: Size savaş yaptırmayacağız

SONRAKİ HABER

Cumartesi eylemi ‘Suruç’a adandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...