25 Temmuz 2015 14:35

Urfa Valisi: Urfa’da IŞİD’li elbette var

Paylaş

“Urfa’da IŞİD’li var mı” diye soran gazetecileri gözaltına aldıran Urfa Valisi İzzettin Küçük, aynı soruyu AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Elif Çakır sorunca anında yanıt verdi: “Olmaz mı? Elbette var!”

Elif Çakır’ın karar.com’da yer alan yazısına göre Urfa Valisi İzzettin Küçük, Elif Çakır’ı telefonla aradı. Olay gününü anlatan Küçük, konuşmasının kesildiğini, sabote edilmeye çalışıldığını iddia etti. Küçük, danışmanına soru soranların hepsinin gazeteci olduklarından şüphe duyduğunu söylediğini bunun üzerine polisin ‘kimlik tespiti’ yaptığını savundu.

Küçük, gazetecilerin gözaltına alınmasına sebep olan “Urfa’da IŞİD’li var mı” sorusuna da itiraf gibi yanıt verdi: “Olmaz olur mu? Var elbette. Geçtiğimiz günlerde emniyetimiz iki IŞİD’liyi tutukladı. Son altı ayda IŞİD’e katılması muhtemel yabancı uyruklu 170 kişiyi yakaladık. Brezilyalı, İngiliz, Fransız, Özbek, Çeçen, Mısırlı... Yakalanan kişiler yabancı şubeye oradan konsoloslarına teslim edilerek sınır dışı edildi. Tekrar söylüyorum, bu soru beni kızdıracak bir soru değil. Kim, hangi bilgiyi isterse paylaşıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Urfa Valisi İzzettin Küçük 16 Haziran tarihinde Suruç’ta, “Urfa’da IŞİD’liler var mı” diye soran gazetecilere sinirlenmiş, ‘alın bunları’ diye talimat vermişti. Bunun üzerine polis, Muhabirimiz Hasan Akbaş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Pınar Öğünç ile Die Welt'ten Deniz Yücel'i gözaltına alırken, Die Zeit çalışanı Özlem Topçu da alınmak isterken araca bindirilmeden geri bırakılmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

Urfa valisi, sınırda gazetecileri gözaltına aldırdı

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da Barış Yürüyüşü'ne polis saldırısı

SONRAKİ HABER

HDP, HDK, DBP ve DTK eşbaşkanları: Size savaş yaptırmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...