25 Temmuz 2015 13:45

Eğitm Sen'e baskıya İzmir'den tepki

Paylaş

Eğitim Sen Genel Merkezi'nin misafirhanesine yapılan polis baskını İzmir'de protesto edildi. KESK İzmir Şubeler Platformunun çağrısıyla Konak YKM önünde bir araya gelen kamu emekçileri, hükümetin KESK ve Eğitim Sen üzerindeki baskısına tepki gösterdi. 

'AKP'nin Karanlığına Teslim Olmayacağız' ve 'Eğitim Sen 20 Yaşında Mücadele Sürüyor, Sürecek' pankartları açan KESK'liler 'Baskılar Bizi Yıldıramaz' ve 'Yaşasın Eğitim Sen, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz' sloganlarını attı. 

KESK İzmir Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, Eğtim Sen'e yapılan baskınla demokrasinin askıya alındığını ifade ederek saldırılara karşı tüm demokrasi güçlerini birlikte mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırdı. 

AKP'nin hedef saptırma kaos ortamı yaratma ve erken seçim hesaplarıyla son iki gündür savaş konseptine girdiğini dile getiren Bozkır, hiç bir baskının Eğitim Sen'i mücadelesinden vazgeçirmediğini hatırlattı. 

'GERİLİM TIRMANACAK'

Önümüzdeki günlerde gerilimin adım adım tırmandırılacağını da belirten Bozkır "Gözaltı ve tutuklamaların yoğunlaştırılacağını, AKP medyası üzerinden algı operasyonlarıyla kamuoyu desteği sağlanmaya çalışılacağını düşünmekteyiz' dedi. 

'TEHLİKELİ ADIMLAR ATILIYOR'

Hükümetin 7 Haziran seçimlerine dikkat etmeden hareket ettiğini de dile getiren Bozkır şunları söyledi "Sanki tek başına iktidarına halk geçit vermemişcesine ülkemizin geleceğini tümden değiştirecek tehlikeli adımlar atmaktadır. Demokrasi güçlerini, hak ve özgürlükleri baskı altına alarak yakın zamanda yapılacak erken seçimde yenide tek başına iktidar olmanın yollarını aramaktadır".

'SAVAŞ POLİTALARINA SON VERİLSİN'

AKP'yi savaş politikalarına derhal son vermeye davet eden Bozkır "7 Haziran'da halklarımız ve emekçiler tercihlerini savaşa karşı barış ve demokrasiden yana koymuştur. Dolayısıyla AKP'ye düşen halk iradesine saygı duymak ve gereğini yapmaktır. Eğitim Sen de baskılara karşı özgürlüklerin, faşizme karşın demokrasinin, savaşa karşı barışın, sermayeye karşı emeğin yanında saf tutmaya devam edecektir" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Polisin öldürdüğü Özarslan'ın cenaze törenine saldırı

SONRAKİ HABER

‘Eğitim Sen savaşa karşı barış politikalarını savunmaya devam edecektir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...