25 Temmuz 2015 12:41

KESK: Eğitim Sen'e baskın demokrasiye darbedir

Paylaş

KESK Yürütme Kurulu, Eğitim Sen Genel Merkezi ve sendika misafirhanesine yapılan baskını “demokrasinin askıya alınması ve darbe” diye niteledi. Sendika binasında savcılık veya mahkeme kararı dahi bulunmadığına dikkat çeken KESK açıklamasında “AKP savaş ve kaos politikalarına derhal son vermelidir. Tüm demokrasi güçlerini saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. 

KESK tarafından yapılan yazılı açıklamada, demokratik güçlere yönelik saldırı dalgasının IŞİD ile mücadele yalanıyla örtbas edilmeye çalışıldığı ifade edildi. 

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Bu sabah sendikamız EĞİTİM SEN Genel Merkezi sivil polisler tarafından kuşatmaya alınmış ve hukuksuz şekilde tüm binada arama başlatılmıştır. Arama için herhangi bir savcılık ya da mahkeme kararı yoktur. Bir ihbar gerekçe gösterilerek EĞİTİM SEN misafirhanesinde arama yapılacağına dair TEM şubenin el yazısıyla kendi hazırladığı bir paragraflık yazıya istinaden tamamen hukuksuz şekilde arama yapılmaktadır. Kendi yazılarında bile sadece misafirhanede arama yapılacağı yazılmasına rağmen yemekhaneye varıncaya dek tüm binada arama yapılmaktadır. Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeleri dahi içeri alınmamış, tüm girişimlerimize rağmen hukuksuz arama sonlandırılmamıştır.”

SAVAŞ KONSEPTİ DEVREDE

Seçim döneminde planlanan içte ve dışta savaş politikası stratejisinin artık devreye sokulduğu ifade edilen açıklamada, Eğitim Sen'e yapılan baskın ve İstanbul’da yapılacak Büyük Barış Yürüyüşünün yasaklanmasının bu strateji kapsamında tüm demokratik hak ve özgürlüklerin askıya alınacağını gösterdiği dile getirildi. 

Açıklamada, AKP'nin 7 Haziran Genel seçimi olmamış gibi davranarak, yakın zamanda yapılacak erken seçimde yeniden tek başına iktidar olmanın yollarını aradığı belirtilerek, şunlar dile getirildi: 
“AKP savaş ve kaos politikalarına derhal son vermelidir. 7 Haziran’da halklarımız ve emekçiler tercihlerini savaşa karşı barış ve demokrasiden yana koymuşlardır. Dolaysıyla AKP’ye düşen halkın iradesine saygı duymak ve gereğini yapmaktır. Tüm demokrasi güçlerini saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz”

SES'TEN GÖZALTILARA TEPKİ

Ankara'da Eğitim Sen Genel Merkezi'ne yapılan baskına emniyet tarafından dayanak gösterilen ihbarda adı geçen SES Ankara Şube Kadın Sekreteri Rona Temelli de evinden gözaltına alındı. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan SES Merkez Yönetim Kurulu, “AKP''nin savaş rejmini devreye sokarak halkları birbirine düşürme politikasına, baskı, gözaltı ve tutuklamalarına izin vermeyeceğiz. AKP'yi sokakta yeneceğiz. Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerini ve halkımızı geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Tel Ebyad'ta 2 büyük patlama

SONRAKİ HABER

Kadın sinemacılardan dayanışma ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...