25 Temmuz 2015 11:47

Sendika.org: Ne zulmü kabul eder, ne sansüre boyun eğeriz!

Paylaş

İki gündür devam eden polis operasyonlarına paralel olarak erişime engellenen internet siteleri arasında yer alan sendika.org yazılı açıklama yaptı.

'Ne zulmü kabul eder, ne sansüre boyun eğeriz: Sendika.Org susmayacak!'

Özgür basına yönelik sansür, iktidarda kalmak için savaş çıkarmayı, bombalar patlatmayı göze alan faşist bir iktidarın halkın haber alma hakkına saldırısıdır. Bilgisayar ekranlarında görünen basitçe bazı muhalif haber sitelerine erişimin engellenmesi değildir; ekranda görünen demokrasiye erişimin engellenmesi çabasıdır, faşizmdir. Faşizmin saldırısı karşısında, geri adım atmayacak, faşizme karşı mücadelenin gereğini yapacağız. Mücadele sürdükçe Sendika.Org da varlığını sürdürecek, susmadı, susmayacak!

AKP iktidarı Ortadoğu halklarının yaşamı pahasına beslediği cihatçı çeteler eliyle sosyalist gençleri katledip, Kandil’i bombalayarak savaşı çağırır, IŞİD’e operasyon bahanesi ile sosyalistlere ve Kürt özgürlük hareketine operasyon düzenlerken sansür atağı da gecikmedi.

Savaş suçlusu Tayyip Erdoğan ve gayrimeşru bir biçimde oturduğu Başbakanlık koltuğunda Ahmet Davutoğlu savaş emri verirken aynı zamanda özgür basını susturmak için harekete geçti. 25 Temmuz sabahında Sendika.Org’a erişim ANF, ANHA, DİHA, Rojnews, Yüksekova Haber, Özgür Gündem, BestaNûçe gibi muhalif internet siteleri ile birlikte engellendi.

Erişim engelini koyan TİB’in açıklamasında teknik ve hukuki gerekçelerden söz edilmektedir. Yaşanan şey ne teknik ne de hukuki bir gerekliliğin yerine getirilmesidir; bu apaçık faşizmin gereğidir.

Bu, iktidarda kalmak için savaş çıkarmayı, bombalar patlatmayı göze alan faşist bir iktidarın halkın haber alma hakkına saldırısıdır. Bilgisayar ekranlarında görünen basitçe bazı muhalif haber sitelerine erişimin engellenmesi değildir, ekranda görünen demokrasiye erişimin engellenmesi çabasıdır, faşizmdir. Yıkılmamak için titreyerek ve ancak saldırarak ayakta durabilen AKP’nin güneşi balçıkla sıvama çabasıdır. Ancak bu saldırganlık da onu kurtaramayacak!

Bu ülkede özgür basın geleneği nice baskı ve sansür dönemlerinden geçti, susmadı. Bugün de susmayacak.

Sendika.Org, kapitalist dünya “işçi sınıfı öldü” çığlıkları arasında “tarihin sonu”nu ilan ederken, “merhaba proletarya” deyip neoliberal akıntıya karşı kürek çekerek yayın hayatına başladı.

14 yıl boyunca işçi sınıfının, ezilen halkların, yoksulların, kadınların, gençlerin, LGBTİ’lerin, kenti ve doğası için mücadele edenlerin, sokakta, okulda, fabrikada, kırda, kentlerde direnenlerin sesi, direnişlerinin bir parçası oldu.

Sendika.Org olarak AKP iktidarı boyunca susturulmaya çalışılan gazetecilerin, hapishanelere doldurulan Kürt siyasetçilerin, muhaliflerin, üniversitelilerin, sansürlenen özgür basının haberlerini sayfalarımıza taşıdık, dayanışmayı ve mücadeleyi yükselttik.

Haziran İsyanı’nda ülkenin dört bir yanından barikatlardan, kent meydanlarından, Gezi Parkı’ndan direniş haberlerini dakika dakika bildirirken penguen medyaya karşı direnişin adreslerinden biri olduk.

Tekel işçisi çadırları kurduğunda, Roboski bombalandığında, Reyhanlı’da bombalar patladığında, Gezi isyan ettiğinde, Soma’da katliam yaşandığında egemen medya sus pus olmuşken, 6-7 Ekim Kobane eylemlerinde kara propaganda iş başındayken Sendika.Org halkın haber alma hakkının savunucusu, halkın isyanının sesiydi.

AKP iktidarının cihatçı çetelerle ilişkilerini, Ortadoğu halklarının yaşamı pahasına çevirdiği dolapları ifşa ettik.

Kobane kuşatma altındayken sahadan dakika dakika geçtiğimiz haberlerle, Kobane’de halk yeniden inşa için kollarını sıvarken yanıbaşlarındaydık.

Tüm bunları, teknik altyapısından yazınsal üretimine kadar bütünüyle gönüllü emekle ve öz finansmana dayalı sıfıra yakın bir bütçeyle, profesöründen lisans öğrencisine, sendika uzmanından yalnızca “ekmeğinin derdinde” olan örgütsüz işçisine sayısız gönüllü yazar, gönüllü çevirmen, gönüllü muhabir ve kolektif editörlük ile, kaderimizi işçi sınıfı ve ezilen halkların kaderi ile ortaklaştırarak gerçekleştirdik. Tarafsızlık safsatasına prim vermedik, ezene karşı ezilenden, yalana karşı gerçekten yana taraf olduk.

AKP iktidarının Sendika.Org’u neden susturmak istediği tüm bu örneklerden bellidir. Aynı örnekler Sendika.Org’un neden susmayacağını da gösterir! AKP’nin sansür sopasını gördük diye Kürt halk direnişlerinin haberini yapmakta elimizi korkak alıştırmayacağız. İşçinin, yoksulun, kadının, LGBTİ’nin, gençliğin, tüm ezilenlerin habercisi olmaya devam edeceğimiz gibi… Özgür basının tüm özneleri ile dayanışma içinde olacağız. Faşizmin saldırısı karşısında, geri adım atmayacak, faşizme karşı mücadelenin gereğini yapacağız. Mücadele sürdükçe Sendika.Org da varlığını sürdürecek, susmayacak!"

Açıklamada, Sendika.Org’a Sendika.tv adresinden ulaşabileceği ve sosyal medyada twitter.com/sendika_org ve www.facebook.com/www.sendika.org adreslerinden haberlerin takip edilebileceği kaydedildi. (MEDYA SERVİSİ)

Bülent Arınç, Evrensel ve Özgür Gündem için 'suç makinesi' dedi

Gazeteciler: Savaş konsepti muhalif basını da hedef alıyor

Bazı haber sitelerine erişim engellendi

Erişime engellenen sitelerin alternatif adresleri

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci örgütleri: İktidarın görevi gazeteleri tehdit etmek değildir

SONRAKİ HABER

Tel Ebyad'ta 2 büyük patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...