25 Temmuz 2015 08:19

Eğitim Sen’e Kobanê baskını: 12 gözaltı

Birçok ilde adeta cadı avı başlatan polis, Eğitim Sen Genel Merkezi ve aynı binada bulunan sendika misafirhanesinde arama yaptı. Savcılık ve Mahkeme kararı olmadan yapılan aramada, 12 kişiyi gözaltına aldı. Kobanê’den gelen yararılar olduğu iddia edilen 3 kişi ambulanslarla sendika misafirhanesinden çıkarıldı.

Paylaş

Birçok ilde adeta cadı avı başlatan polis, Eğitim Sen Genel Merkezi ve aynı binada bulunan sendika misafirhanesinde arama yaptı. Savcılık ve Mahkeme kararı olmadan yapılan aramada, 12 kişiyi gözaltına aldı. Kobanê’den gelen yararılar olduğu iddia edilen 3 kişi ambulanslarla sendika misafirhanesinden çıkarıldı. 

“IŞİD'e karşı mücadele” adı altında demokrasi güçlerine yönelen baskılar, sendikalara da yöneldi. Dün sabah saatlerinde Eğitim Sen Genel Merkezi’ne giden Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) Kobane’den Ankara’ya gelen yaralıları aradıklarını söylediler. Kısa süre sonra Kobanê'den geldikleri belirtilen iki kişi polisler tarafından sendikadan ambulansla götürüldü. Bu sırada Eğitim Sen misafirhanesinin işletme müdürü olduğu belirtilen bir kişi de gözaltına alındı. 

Polis ekipleri birkaç saat sonra tekrar sendika genel merkezine geldiler. Polisler, bu sefer savcılık ve mahkeme kararı olmadan emniyetten imzalı belgeyle sendikada arama yaptılar. Polisler, sözkonusu belgede sadece sendika misafirhanesi için arama izni bulunmasına karşın sendikanın yönetici odalarından, otoparkına kadar her odada arama yaptılar. 

SENDİKACILAR VE MİLLETVEKİLLERİNE İZİN VERİLMEDİ

Polis baskınının duyulmasıyla birlikte KESK ve KESK’e bağlı bazı sendikaların yöneticileri Eğitim Sen Genel Merkezi önüne geldi. TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı TTB Başkanı Bayazıt İlhan, CHP Ankara Milletvekilleri Nihat Yeşil, Murat Emir ve Necati Yılmaz ile HDP Van Milletvekili Yurdusev Özsekmenler, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli de sendika önüne geldiler. Polis vekiller ve sendika yöneticilerinin içeriye girmesine izin vermedi. Bir süre sonra sendika önüne ambulanslar geldi. Aramaların ardından Kobanê’den geldiği öne sürülen 5 kişi gözaltına aldı. 3 kişi de yine ambulanslarla sendikadan götürüldü. Yaralı olduğu belirtilen kişilerin Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

TELEFONLA İHBAR YAPILMIŞ

Emniyetin arama izni olarak sunduğu belgede, Eğitim Sen Genel Merkezi misafirhanesi ile bir başka adreste Kobanê'den yaralılar olduğu yönünde telefonla ihbarda bulunulduğu, bu ihbar doğrultusunda “Kobanê'de PKK/KCK saflarında savaşan terör örgütü mensubu şahısların yakalanabilmesi” gerekçesiyle arama yapılması yönünde karar verildiği ifade edildi. 

SES YÖNETİCİSİ DE AYNI İHBARLA GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da Eğitim Sen Genel Merkezi'ne yapılan baskına emniyet tarafından dayanak gösterilen ihbarda adı geçen SES Ankara Şube Kadın Sekreteri Rona Temelli de evinden gözaltına alındı. 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan SES Merkez Yönetim Kurulu, “AKP''nin savaş rejmini devreye sokarak halkları birbirine düşürme politikasına, baskı, gözaltı ve tutuklamalarına izin vermeyeceğiz. AKP'yi sokakta yeneceğiz. Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerini ve halkımızı geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gayesi savaş olanın bahanesi bol olur

SONRAKİ HABER

Gazeteciler: Savaş konsepti muhalif basını da hedef alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...