24 Temmuz 2015 21:20

TSK uçakları gerilla bölgelerini bombalıyor

Paylaş

TSK'ye ait savaş uçakları Federal Kürdistan'daki gerilla bölgelerini bombaladı.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 3 kol halinde kalkan 9 F-16 savaş uçağı saat 22.55 sıralarında Çukurca'dan sınırı geçerek Federal Kürdistan'a girdi.

Uçaklar Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap bölgesini bombaladı. Bombardımanın sonuçlarına ilişkin henüz bilgi alınamadı.

5 bölgenin bombalandığını duyuran Doğan Haber Ajansı, hedefler arasında gerilla eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğunu belirtti.

ANHA Haber Ajansı ise Gare, Zap, Çemço, Metina, Haftanin ve Avaşin bölgesini bombaladığını bildirdi.

00.05’te ise, çok sayıda uçağının Medya Savunma Alanlarını bombalamak üzere Diyarbakır ve Batman’dan havalandığı öğrenildi.

Saldırı kapsamında Kandil de bombalandı. Saat 01.10 dolaylarında uçaklar sivil halkın yoğunluklu olduğu bölgeyi vurmaya başladı. Xakurke alanındaki yaylalarda halkın kaldığı yerleşim yerlerinin bombalandığı duyuruldu.

Kandil'de Enzê köyündeki sivil yerleşim alanlarının bombalandığı sivillerin zararı konusunda henüz bilgi alınamadığı belirtildi.

Savaş uçaklarının hava saldırılarının durduğu alanlarda havan ve obüslerle top atışlarının yapıldığı ifade edildi.

ANHA, gerilla bölgesinde son yılların en şiddetli bombardımanının gerçekleştirildiğini açıkladı.

HPG: ARTIK ATEŞKESİN BİR ANLAMI KALMADI

TSK'nin düzenlediği hava saldırılarına ilişkin açıklama yapan HPG Basın Merkezi, başta Behdinan olmak üzere yoğun bir bombardıman yapıldığını belirtti. HPG, "Artık ateşkesin bir anlamı kalmamıştır" dedi.

HPG BİM’in açıklaması şöyle: “Halk Savunma Merkez Komutanlığımızca ateşkesin TC devleti ve ordusu tarafından tek taraflı bitirildiği açıklanmıştı.

24 Temmuz gecesi saat 23:00 sularında işgalci Türk ordusuna ait çok sayıda savaş uçağı, Medya Savunma Alanlarımızdan başta Behdinan bölgesi olmak üzere yoğun bir bombardımana başlamıştır. Yapılan yoğun bombardıman aralıksız bir şekilde devam ederken, 25 Temmuz gece yarısı 01:00’den itibaren de Kandil ve Xakurkê alanlarına da yoğun bir bombardıman başlamıştır.

Yapılan bu yoğun hava bombardımanlarıyla da ateşkesin bir anlamı kalmamıştır. Gerçekleşen yoğun bombardımanların sonuçları ve bu saldırının detayları en kısa zamanda halkımız ve kamuoyuna açıklanacaktır.”  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD noktalarını TSK değil Koalisyon uçakları vurdu

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de TOMA'ya saldırı: 2 polis yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...