24 Temmuz 2015 16:43

Yüksekova'da polis parkı taradı

Yüksekova'da Gever Kültür ve Sanat Derneği'nin bulunduğu parkı özel harekat timleri kurşun yağmuruna tuttu. Aynı anda gaz bombası da atan polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Özel harekat timleri daha sonra başka bir mahalleye giderek etrafa rastgele ateş açtı. Bir aracı durduran polis 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Eski Cezaevi Kavşağı'na konuşlanan özel harekat timleri, herhangi bir eylem ve etkinlik olmadığı halde halka gaz bombaları ve zırhlı araçlarla saldırdı. Etrafı gaz altında bırakan özel harekat timleri, ardından da Gever Kültür Sanat Derneği'nin de bulunduğu parkı kurşun yağmuruna tuttu. Onlarca mermi kovanı parka düşerken, çatışmalar esnasında en az 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Özel harekat timlerinin durup dururken yaptığı saldırıya yurttaşlar ve gençler taşlarla karşılık verirken ilçe merkezinde esnaf kepenek kapatmak zorunda kaldı.

Yüzlerce genç Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanırken, özel harekat timleri de Eski Cezaevi Kavşağı ile Gever Kültür Sanat Derneği çevresine yüzlerce gaz bombası attı. Gazdan dolayı göz gözü görmezken, özel harekât timleri Gever Kültür Sanat Derneği'nin bulunduğu parka silahlı saldırı gerçekleştirdi. Polisin parkta bulunan masalarda oturan yurttaşlara doğru da silah sıktığı kaydedilirken, yurttaşların kurşunların hedefi olmamak için duvar ve orada bulunan eşyaların arkasına sığındığı öğrenildi. Onlarca mermi kovanı parka düşerken, kimi patlamamış kurşunlar da derneğin kapısının önünde görüldü.

Baskınlar sırasında orada bulunduğunu söyleyen görgü tanığı Erdem Işık, "Biz burada oturuyor ve çay içiyorduk. Bir anda özel harekat timleri silahlarıyla parkı bastı. Bir sürü polis etrafımızı sardı. İçeriye baskın yaptılar, herkes kendi halinde çay içiyor, sohbet ediyordu. Neyin ne olduğunu bilmeden her yere saldırdılar. Masaları tekmelediler, etrafı dağıttılar. Bir anda burayı kurşun yağmuruna tuttular. Her taraftan silahlı polisler geliyordu. Buraya hem gaz bombaları hem de gerçek mermi sıktılar. Birçok kişinin telefonuna el koydular. 4 kişiyi darbederek gözaltına aldılar" şeklinde konuştu.

Operasyonun ardından, onlarca zırhlı araçla Cengiz Topel Caddesi'ne dönen polisler, etrafa rastgele gaz bombası ve plastik mermi sıkarak konvoy halinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçti. Bu esnada Eczaneler Sokağı'nda konuşlanan polisler de durdukları bir araçta 3 kişiyi gözaltına alındı. İlçede çatışmalar esnasında gözaltına alınanların 2'sinin Alaattin Bafra ve Reşat Tokçu olduğu öğrenilirken, gözaltına alınanların sayısı net olarak bilinmiyor. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de gözaltına alınan 13 kişi serbest

SONRAKİ HABER

Mersin'de 13 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa