24 Temmuz 2015 14:28

Enpay fabrikası cezaevine dönüştürüldü

Paylaş

Türk Metal’den istifa edip Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan arkadaşlarına destek vermek için direnişe geçen Enpay işçilerinin direnişi 6. gününde. Kocaeli’de kurulu bulunan fabrikada üretimi durdurarak direnişe geçen işçilere patronun baskısı artarak devam ediyor. Fabrika içerisinde işçilerin kullandığı tuvalet ve soyunma odalarının elektriği kesilirken, temmuz sıcağında fabrika bahçesinde bekleyen işçilerin kullandığı su sebilleri de kaldırıldı. Direnişçi işçilerin atılan işçilerle ve aileleriyle irtibatını kesmek isteyen patron giriş kapısının 2 metre gerisine barikat kurarak işçilerin giriş kapısına gelmesine engel oluyor. Patron ayrıca giriş kapısına turnikelerin yanına x-ray cihazı koydurularak fabrikayı adeta bir cezaevine dönüştürmüş durumda.

Süren direniş boyunca rahatsızlandığı için ya da yakınlarıyla görüşmek gibi gerekçelerle dışarıya çıkan 40 kadar işçi ise içeriye alınmayarak süresiz idari izine çıkarıldı.

PATRONDAN 180 İŞÇİYE SUÇ DUYURUSU!

Öte yandan Enpay patronu, fabrika içerisinde direnişi sürdüren işçilerden 180’i hakkında ‘Konut dokunulmazlığını ihlal ettikleri’ iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Direnişlerini fabrika içinde ve dışında kararlılıkla sürdüren Enpay işçileri ise fabrikanın kurulu bulunduğu mahallede kapı kapı gezerek evlere ve cami çıkışlarında direnişlerine destek isteyen bildiriler dağıttı.
Enpay direnişinin tek kadın işçisi Mehtap Altun’un kadın örgütlerine dayanışma çağrısına ilk yanıt Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden geldi. Dernek üyesi kadınlar direnişçi işçilerle getirdiklerini paylaşırken Altun ile sohbet ettiler. Yanında getirdiklerini fabrika içerisinde direnişçi işçilere gönderen Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınların, “Enpay işçisi yalnız değildir” sloganına Enpay işçileri “Enpay sizinle gurur duyuyor” sloganıyla karşılık verdi.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK BABASIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ!

İçeride direnişte olan babasını görmeye gelen 10 yaşındaki bir çocuğun babasıyla görüştürmeyen fabrika güvenlik görevlileri, işçinin kart basıp dışarı çıkarak çocuğuyla görüşebileceğini söyledi. Kart basarak dışarı çıkmaya güvenmeyen işçi, çocuğuyla görüşmedi. Küçük çocuk göz yaşlarını tutamadı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Zarrab ve 3 eski bakan hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Kamu-İş: Suruç saldırısı insanlık dışı bir katliamdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...