24 Temmuz 2015 13:28

Erdoğan Şanal davayı kazandı

Paylaş

Mustafa ERCAN

Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmenliği ve Müdürlüğü görevinden alınan Erdoğan Şanal, Mersin 2’nci İdare Mahkemesinin aldığı yürütmeyi durdurma kararı ile görevine iade edildi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selma Ada, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal’ı 12 Aralık 2014’te görevinden aldı. Hiçbir gerekçe gösterilmeden görevinden alınan Şanal’ın yerine vekaleten İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında klarnet sanatçısı olan Aslı Utku Engin atandı.

Şanal ise Mersin 2’inci Bölge İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması yönünde dava açtı.6 ay süren dava sonucunda Şanal’ın görevinden alınmasını usulsüz bulan mahkeme, göreve iadesine karar verdi.

TAKDİR YETKİSİ SINIRLI

Takdir hakkına dayanılarak yapılan görevden alınmada kamu yararı ve hizmette uyarılık bulunmadığı kararına varan mahkeme, hukuka aykırılığı açık olan dava konusunun uygulanması halinde telafisi güç zararların doğabileceğinin altını çizerek şu görüşlere yer verdi: Olayda, davalı idareler tarafından söz konusu atama işleminin takdir hakkı çerçevesinde yapılmış bir işlem olduğu iddia edilmekte ise de, memurların naklen atamaları konusunda idareye takdir yetkisi tanındığı görülmekle birlikte, bu yetkinin kullanımı mutlak ve sınırsız olmayıp kamu yararı ve hizmet gerekleri ile sınırlı olduğu, davacı hakkında anılan kurumda görev yaptığı hizmet süresi boyunca hakkında her hangi bir adil ve idari soruşturma başlatılmadığı ve davacının görev yaptığı kurumda başarısızlığı, verimsizliği gibi her hangi bir somut gerekçeye dayanılmaksızın, sadece takdir hakkına dayanılmak üzere tesis edilen işlemde kamu yararı ve hizmet gereklerine uyarlılık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır. Erdoğan Şanal mahkeme kararı ile görevine başladı. Bu gelişme üzerine Müdür Vekili Aslı Utkun Engin de eski görev yeri olan İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğüne klarnet sanatçısı olarak atandı. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ahmed Adnan Saygun Piyano Ödülü sahibini buldu

SONRAKİ HABER

Avukatlar: Çatışma yok, Günay Özarslan infaz edildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa