24 Temmuz 2015 13:11

Senem Tüzen'in ilk filmi Venedik Film Festivali'nde

Paylaş

Senem Tüzen’in ilk uzun metraj filmi Ana Yurdu, 2 - 12 Eylül arasında düzenlenecek 72. Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Festivalin Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası Bölümü'nde yarışacak olan film, aynı zamanda Geleceğin Aslanı Ödülü adayları arasında da yer alıyor.

Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı Ana Yurdu, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin tansiyonu gitgide yükselen öyküsünü anlatıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteğiyle gerçekleştirilen filmin çekimleri geçtiğimiz sene Niğde'de gerçekleştirildi. Ana Yurdu yapım aşamasında İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülleri’ni kazandı. Ayrıca Almanya Connecting Cottbus Ortak Yapım Marketi ve Selanik Film Festivali Crossroads Ortak Yapım Forumu’nda da En İyi Film Projesi Ödülleri’ne layık görüldü. Yapımcılığını Zela Film’in üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Vedat Özdemir yaptı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Koalisyon için ilk görüşme 5 saat sürdü: 'İhtimaller yüzde 50/50'

SONRAKİ HABER

Amy Winehouse anısına Kaş’ta sergi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...