24 Temmuz 2015 12:59

'IŞİD Alevi köylerini fişliyor' iddiası

Paylaş

Ferhat ÇELİK

IŞİD’in adeta üs olarak kullandığı Adıyaman’da bu kez de Alevi köylerinin örgüt eliyle fişlendiği iddiası ortaya atıldı.

Diyarbakır’daki HDP mitingine bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder ile Suruç’ta sosyalist gençlere dönük canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün Adıyamanlı olması ve uzun bir süre birlikte hareket ettiğinin ortaya çıkması ile gözlerin çevrildiği Adıyaman’da son dönemde Alevi köylerine giren şüpheli kişiler halkı tedirgin ediyor. Sadece Alevi köylerinin bulunduğu, kentin kuzeyindeki dağlık bölgede yer alan Kuyucak ve civarındaki köylere 20 Temmuz’da giden ve içinde sakallı 3 gencin bulunduğu İstanbul plakalı Renault marka araç ile 23 Temmuz’da Adıyaman’ın Urfa yönündeki girişinde bulunan Alevilerin yaşadığı Yarmakaya (Çakal) köyüne gelen ve içinde sakallı 3 kişinin bulunduğu Hatay plakalı minibüs halkta şüphe uyandırdı.

Yarmakaya (Çakal) köyünde yaşayan Z.C. isimli kadın, yaşadıklarının hâlâ şokunda. Tarımla geçimlerini sağladıklarını söyleyen Z.C, güvenlikleri olmadığı için görüntü ve fotoğrafının kullanılmasını istemedi. Evinin bahçesinde oturduğu esnada sakallı, zayıf ve bol pantolonlu bir kişinin sırtına attığı eski bir halı ile evlerin arasında dolaştığını, karşı karşıya gelmeleri üzerine kendisini “halı satıcısı” olarak tanıttığını dile getiren Z.C, merak ettiğini ve halıları görmek istediğini söyledi. Z.C, “Halıya baktım, eski, yıpranmış, öyle rastgele katlanmış naylondan yapılmış bir şey. Fiyatının 850 TL olduğunu söyledi. Fiyatı duyunca almaktan vazgeçtim. Bu sırada bana ‘Buralarda kaç Alevi köyü var?’ diye sordu. Neye uğradığımı şaşırdım. ‘Alevi köylerini ne yapacaksın? Sen nasıl halıcısın? Alevi-Sünni ile ne işin var?’ deyince, bu sefer eliyle bizden önceki ve sonraki köyleri de katarak saymaya başladı. Ben kendisine bir kez daha tepki gösterince panik yaparak minibüse bindi ve diğer iki arkadaşı ile birlikte uzaklaştı” dedi. (AdıyamanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bölge'de patronlardan ‘Meclis toplansın’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Arjantinli annelerden Suruç Katliamı'na tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa