24 Temmuz 2015 12:55

Bölge'de patronlardan ‘Meclis toplansın’ çağrısı

Paylaş

Diyarbakır'da patron örgütleri son günlerdeki gelişmelerden kaygı duyduklarını belirterek, Meclisin hemen açılmasını istedi.

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır Sanayici İş İnsanları Derneği ve Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonunun da aralarında bulunduğu 20 patron dernek temsilcisi basın toplantı yaptı. Burada konuşan Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, son günlerde yaşanan gelişmelerden kaygı duyduklarını kaydetti. Sayar, “Başta hükümet olmak üzere, Mecliste grubu bulunan tüm partileri siyasi hesaplardan bağımsız olarak Meclisin resmi açılış takvimini beklemeden toplanmaya ve sorunların çözümü konusunda yapıcı bir çaba sarf etmeye çağırıyoruz” diye konuştu. Çözüm süreci ve çatışmasızlık ortamının yarattığı olumlu havanın önemine değinen Sayar, “Çözüm sürecinin kaldığı yerden bir an önce devam ettirilmesi, bunun için de taraflar arasında kesilmiş olan görüşmelerin hemen başlatılması, yaşanmakta olan bu gerilimleri de ciddi bir şekilde düşürecektir” dedi.

‘SURİYE KÜRTLERİ TEHDİT DEĞİL’

Suriye’deki gelişmelerin son günlerde yaşanan olayları tetiklediği dile getiren Sayar, şöyle konuştu: “Türkiye’nin daha net bir tutum almasını bekliyoruz. Bunun için de Suriye’deki Kürtler ile iyi ilişkiler geliştirilmeli, onları bir tehdit değil, Ortadoğu’da barışın sağlanmasının teminatı olarak gören bir anlayışın sergilenmesi gerekmektedir.Hatırlanacağı üzere, geçmişte Irak Kürtleri ile ilgili ifade edilen kimi kaygıların, geliştirilen ekonomik ve siyasi ilişkilerle, elde edilen karşılıklı kazanımlarla ne kadar yersiz olduğunu hepimiz birlikte yaşadık ve gördük. Bizler Diyarbakır iş camiası olarak; başta siyaset kurumlan olmak üzere, Türkiye’deki tüm sivil toplum örgütlerini, basın ve medyayı, dolayısıyla barıştan, çözümden yana sorumluluk ve vicdan sahibi herkesi ve her kesimi bu konuda bir tutum almaya, yapıcı bir tavır almaya ve barışa destek vermeye çağırıyoruz. O gün yarın değil bugündür.” (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy’de Suruç Katliamı'na ortak tepki

SONRAKİ HABER

'IŞİD Alevi köylerini fişliyor' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...