24 Temmuz 2015 12:27

Sağlık emekçileri: Artık vaat değil icraat istiyoruz

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan sağlık çalışanları ek ödemelerin iki katına çıkartılmasını, emekliliğe yansıtılmasını ve tam zamanında ödenmesini istiyor.

Paylaş

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri döner sermaye adaletsizliği, fazla mesai ve hastanenin yerel sıkıntılarını dile getirmek için hastane bahçesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. “Ek ödemeler iki katına çıkartılsın, emekliliğe yansıtılsın, tam zamanında ödensin” yazılı pankartın arkasında toplanan sağlık emekçileri, “Dönmüyorsa kapatalım mı”, “İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz” dövizleri taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan SES İşyeri Temsilcisi Hazal Öğüt, sağlık çalışanlarının hak kayıplarının devam ettiğini ve iş yüklerinin artmasına rağmen maaşlarında ve ek ödemelerde azalmalar olduğunu anlattı. Bakanlığın sağlık çalışanlarını yok saymaya devam ettiğini belirten Öğüt, sıkıntılarını sürekli dile getirmelerine rağmen Bakanlık tarafından çözüme ulaşmadığını da söyledi. Hastanede yemek ve otopark gibi sıkıntılarının olduğunu dile getiren Öğüt, “Hastane yönetimine sesleniyoruz; defalarca tutanak tutulup para cezası almasına, hiçbir hijyen kuralına uygun olmamasına, yemeklerimizde salyangoz, kıl, küf vb. şeylerin çıkmasına rağmen güney sekreterliği bu özel şirkette neden ısrar etmektedir? Hastanemiz otoparkı neden biz çalışanlara kapalı ama idarecilere açıktır? Hastanemiz özelindeki bu sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkçılara yönelik verilen sözlerin tutulmasını istediklerini ifade eden Öğüt, “Biz sağlıkçılar bu sözlerin yalan olmasını istemiyoruz. Sağlıkçılar olarak aldığımız tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Artık vaat değil icraat, söz değil eylem istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de Suriyeli mülteciler cami avlusunda yaşıyor

SONRAKİ HABER

Dersim’in ciğerleri yanıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...