24 Temmuz 2015 12:19

İHD’den Öcalan yürüyüşüne destek

Paylaş

İHD Diyarbakır Şubesi, müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana çeşitli bahanelerle görüştürülmeyen avukatların MHD ve ÖHD öncülüğünde 27 Temmuz’da Bursa Gemlik’te yapacağı yürüyüşe destek açıklaması yaptı. Dernek binasında yapılan toplantıya konuşan Şube Başkanı Raci Bilici, Abdullah Öcalan’ın ve Kürt siyasal hareketinin çözüm konusundaki ısrarlı tutumuna değinerek, çözüm süreci konusunda devlet ve hükümet yetkililerinin, kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederek sürece zarar verdiğini söyledi.

Türkiye’nin çok farklı siyasi bir mecraya kaydığını belirten Bilici, yeniden çatışmalı ortama dönülebileceğine yönelik gelişmelerin yaşandığını hatırlatarak, acilen tarafların diyalog ve müzakere masasına oturmasını istedi.

Ardından İHD MYK Üyesi ve Şube Yöneticisi Avukat Gamze Yalçın ise Mezopotamya Hukukçular Derneği ve Özgür Hukukçular Derneği tarafından 27 Temmuz’da Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan protesto eylemine şube avukatları olarak destek vereceklerini belirtti. (DİYARBAKIR)

 

ÖNCEKİ HABER

Yangında ölen küçük Zeynep toprağa verildi

SONRAKİ HABER

İzmir’de Suriyeli mülteciler cami avlusunda yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...