24 Temmuz 2015 06:04

Tarsus'ta BDP'li eski yöneticinin işyeri ateşe verildi

BDP Tarsus eski İlçe Eşbaşkanı Faik Altın'ın işyeri dün gece kimliği belirsiz kişilerce ateşe verilerek yakıldı. Olay sonrası Tarsus'ta çok sayıda mahallede ev baskınları başladı.

Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde, önceki gün Hür Dava Partisi Tarsus eski İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan'ın silahlı saldırıya uğramasının ardından başlayan gerginlik sürüyor. Yaşanan bu gergin ortam içerisinde BDP Tarsus eski İlçe Eşbaşkanı Faik Altın'ın, Barbaros Mahallesi'nde bulunan işyeri sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ateşe verildi.

Ateşe verilen işyeri tamamen yanarken, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin 'mahalleye gelemeyeceklerini' söylediklerini iddia edildi. İtfaiye aracının gelmemesi üzerine alevler yurttaşların çabaları sonucu söndürüldü.

İşyeri yakılan Faik Altın, işyerinin yakılmasının tek gerekçesinin eski BDP yöneticisi olması olduğunu söyledi. Yapılan saldırının kimler tarafından yapıldığını bildiklerini kaydeden Altın, çağırdıkları itfaiyenin gelmemesine de tepki göstererek, haber vermelerine rağmen polisin ve olay yeri inceleme ekiplerinin de yine olay yerine gelmediğini söyledi.

Hükümetin, yurttaşların güvenliğini polisin ve devletin sağlayabileceğine ilişkin açıklamalarına da tepki gösteren Altın, "Halkımız kendisini korumak için sokaklara çıkıyor ancak polis kendini koruyan halka saldırarak, karanlık güçleri harekete geçiriyor. Bu saldırılar karanlık güçlerin eliyle yaptırılıyor" dedi.
Tarsus'ta dört gün önce yine bir HDP'linin ev ve işyerine yapılan saldırının ardından gerginliğin başladığını kaydeden Altın, benzer saldırıların sürmesinin istendiğini söyledi. (DİHA)

TARSUS'TA 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

ÖNCEKİ HABER

ABD’de sinema salonuna silahlı saldırı: 3 ölü, 7 yaralı

SONRAKİ HABER

Evrensel'in haberini yaptığı IŞİD'li 'tatil yaparken' gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa