23 Temmuz 2015 19:09

‘31 genç, tıpkı Roboskîliler gibi devlet gözetiminde katledildi’

Paylaş

Roboskîli aileler 186. adalet nöbetinde Suruç’ta katledilen gençleri andı. “Roboskî’den Suruç’a fail AKP” denilen açıklamada, "Çoğu üniversiteli pırıl pırıl, yürekleri temiz bu insanlar devletin kontrolü altında bile isteye katledilmiştir. Kendileri tıpkı Roboskî'deki gibi evlerinden çıktıkları andan beri devlet gözetiminde hareket etmiş, kendilerinin polislerce defalarca arandığı alanda bir canlı bomba saldırısı sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir” denildi.

KARANLIK ORTAKLIK: AKP-IŞİD…

Roboskî 186 hafta adalet nöbetinde basın açıklaması yapan Roboskîli aileler, “Roboskî'den Suruç'a fail AKP’dir” yazılı pankart açtı. Roboskî ve Suruç’ta yaşamlarını yitiren gençlerin fotoğraflarını taşıyan aileler adına açıklamayı Veli Encü okudu.  Encü, “Roboskî halkı olarak Urfa’nın Suruç ilçesinde karanlık ortaklık AKP-IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 31 insanımızın şehit olduğu katliamı kınıyor saldırıda ölenlere rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

‘AKP IŞİD’İ BESLİYOR, SORUŞTURMALARIN ÜZERİNİ KAPATIYOR’

Suruç’ta yaşanan katliamın da tıpkı Roboskî’de olduğu gibi devlet kontrolünde ve gözetiminde yapıldığına vurgu yapan Encü şöyle konuştu, “Çoğu üniversiteli pırıl pırıl, yürekleri temiz bu insanlar devletin kontrolü altında bile isteye katledilmiştir. Kendileri tıpkı Roboskî’deki gibi evlerinden çıktıkları andan beri devlet gözetiminde hareket etmiş, kendilerinin polislerce defalarca arandığı alanda bir canlı bomba saldırısı sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir. AKP-IŞİD ilişkisi artık uluslararası alanda da ayyuka çıkmış bir ortaklık halini almıştır. Suriye’de yaşanan iç savaştan ve büyük trajedilerden AKP kendisine taşeron bir örgüt peyda etmiş, bu barbarlar ordusuna tırlarla askeri sevkiyat yaptığı gibi Türkiye topraklarını onların üssü haline getirmiş, gençlerin örgüte katılmalarını kolaylaştırmıştır. Türkiye’de yaptıkları kanlı eylemlerde onlarca vatandaşımız ölmüş ancak hiçbir etkin soruşturma yapılmadığı gibi tam aksine AKP hükümeti elinden geldiğince bu soruşturmaların üstünü kapatmaya çalışmıştır. AKP yetkililerin bütün açıklamaları kendilerine bağlı çamur medyasının söylemleri bu ortaklığın en büyük kanıtıdır”.

‘GENÇLER ROBOSKÎ’YE ADALET ARAYIŞINDA DA HEP YANIMIZDAYDI’

Suruç'ta yaşamını yitiren gençlerin Roboskî’de adalet arayışında da sürekli yanlarında olduklarını hatırlatan Encü, “Roboskî’de yaşanan katliamdan sonra aynı insanlar adalet arayışımızda sürekli olarak yanımızda durmuş, bununla yetinmeyip Roboskî’nin yas günlerinde çocukların yüzlerini getirdikleri oyuncuklarla aydınlatmış, acımıza ortak olarak defalarca Roboskî yollarını aşındırmışlardır. Yaptıklarının ne kadar değerli olduğunu en çok Roboskî halkı bilmektedir. Roboskî'de yıllardır sürdürdüğümüz adalet nöbetimize onların şehadetlerinide ekleyerek devam edeceğiz” dedi.  

CEBRAİL GÜNEBAKAN ROBOSKÎ'DEYDİ

Encü, katliamda yaşamını yitiren gençlerden Cebrail Günebakan’ın Roboskî’de çekilmiş fotoğraflarını da Evrensel’le paylaştı. 

Günebakan Roboskî’ye müze yapılması çalışmalarında yer almış, Roboski’deki çocuklara da oyuncak götürerek ailelere destek ziyaretinde bulunmuştu. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rojava'da savaşan İsveçli: Kürtler insanlık için savaşıyor

SONRAKİ HABER

'Çevre dostu' belediye kaplumbağaları diri diri toprağa gömdü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...