23 Temmuz 2015 17:41

TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri yarın veriliyor

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri töreni yarın akşam yapılacak. Ödüller “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü”nde Taksim The Marmara Oteli’nde saat 19.00’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ BÜYÜK SEÇİCİ KURULU

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Merkezi’nde toplandı.

Büyük Seçici Kurul’da Türkiye Barolar Birliği adına Başkan Metin Feyzioğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Genel Başkan Uğur Güç, İletişim Araştırmaları Derneği adına Genel Sekreter Füsun Özbilgen, İletişim Mezunları Derneği adına Başkan Hüseyin Irmak, Türkiye Yayıncılar Birliği adına Başkan Metin Celal, TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, Basın Özgürlüğü Ödülü alanlardan Altan Öymen, İletişim Fakültelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sağnak, Yayın Yönetmenlerinden Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş yer aldı.  Büyük Seçici Kurul Başkanlığı’na Altan Öymen’in, raportörlüğüne Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş’in oybirliği ile seçilmelerinin ardından adayların değerlendirilmesine geçildi.

ÖDÜL ALAN GAZETECİ

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında gazeteci Can Dündar’a verildi. Can Dündar, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına uğradığı her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle ödüle değer görüldü.

ÖDÜL ALAN KURUMLAR

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu’nun oldu. Ödül, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü konusundaki hak ihlallerini uğradığı baskılara rağmen düzenli olarak gündeme taşıdığı için Birgün Gazetesi’ne verildi.  Büyük Seçici Kurul ayrıca basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerinin takibi, raporlanması ve duyurulması için Türkiye ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle de Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu’nu ödüle değer gördü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sansür var, bayram yok!

SONRAKİ HABER

Türkiye ile ABD İncirlik Üssü konusunda anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...